Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w SGGW

Aktualności Rolnicze

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w SGGW  Od 43 lat na terenie kraju odbywa się Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Olimpiada ta skierowana jest do młodzieży klas przedmaturalnych i maturalnych średnich szkół rolniczych. Od roku 2015 odbywa się ona w 11 blokach tematycznych tj. produkcji roślinnej, produkcji zwierzęcej, ogrodnictwa, mechanizacji rolnictwa, ochrony i inżynierii środowiska, technologii żywności, gastronomii, agrobiznesu, leśnym, [więcej...]

Pieczywo pod lupą na Targach EuroGastro i WorldHotel

Informacje Prasowe

Pieczywo pod lupą na Targach EuroGastro i WorldHotelPieczywo odgrywa podstawową rolę w żywieniu ludzi na całym świecie, dlatego też dietetycy poświęcają mu coraz więcej uwagi. Jest to zgodne z współczesnymi zaleceniami żywieniowymi, które przetwory zbożowe przyjmują za podstawę zbilansowanej diety. W piramidach żywieniowych umieszczane są u podstawy trójkąta jako baza dziennej racji pokarmowej zdrowego człowieka. Pieczywo oprócz funkcji żywieniowych może [więcej...]

Polski ślimak w wielkim świecie – właśnie dotarł do Chin. Czy zdobędzie tam Oscara?

Informacje Prasowe

Polski ślimak w wielkim świecie – właśnie dotarł do Chin. Czy zdobędzie tam Oscara? Książka „Ślimaka kulinarna podróż – o tym, co zapomniane, a przypomnienia warte” wydana przez Studio Editorial znalazła się na liście nominowanych do Gourmand World Cookbook Awards w kategorii książki kucharskie. Ceremonia wręczenia nagród Gourmand odbędzie się w 28 maja w Yantai w Chinach. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że książka „Ślimaka kulinarna podróż – czyli [więcej...]

Eko Snails Garden ( Produkcja ślimaków i Catering) - nowym członkiem KRGiC

Informacje Prasowe

Eko Snails Garden ( Produkcja ślimaków i Catering) - nowym członkiem KRGiCKrajowa Rada Gastronomii i Cateringu powiększyła się o kolejne firmy. Członkami Rady zostali North Food Polska oraz Street, zarządzający sieciami restauracji, a także Eko Snails Garden, zajmująca się cateringiem oraz produkcją, przetwórstwem i eksportem ślimaków. W efekcie KRGiC zrzesza około 1600 restauracji i innych punktów gastronomicznych, a liczba członków wzrosła do 22. - Coraz więcej firm w branży [więcej...]

Polagra - Inspiracje oraz produkty z całego świata

Informacje Prasowe

Polagra  - Inspiracje oraz produkty z całego świata Inspiracje oraz produkty z całego świata dla branży spożywczo-gastronomicznej i opakowaniowej Polagra to dla branży spożywczej natchnienie i globalny przegląd ofert, ale też promocja polskiej gospodarki. Ekspozycję tworzy szerokie grono producentów mięs i wędlin, dodatków do żywności, ziół, przypraw, produktów mleczarskich, wyrobów piekarskich, cukierniczych, słodyczy, przetworów owocowo-warzywnych, [więcej...]

Trzeci „Świętomięs Polski"

Aktualności Rolnicze

Trzeci „Świętomięs Polski W miniony weekend w Gdańsku, podczas Jarmarku św. Dominika odbywał się festiwal kulinarny "Świętomięs Polski". Celem imprezy był propagowanie idei zdrowego żywienia w oparciu o mięso i jego przetwory, podkreślanie jego znaczenia w diecie oraz przypominanie polskich tradycji przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin. - Polska żywność jest dobra i bezpieczna – powiedział podczas [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »