„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”

Informacje Prasowe

„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”    W ostatni czwartek listopada w Zamku Arcybiskupów Gnieźnieńskich w Uniejowie odbyła się konferencja „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka” zorganizowana przez Polską Izbę Mleka w ramach projektu „Porozmawiajmy o mleku” finansowanego z Funduszu Promocji Mleka, skierowana do pracowników samorządów, dietetyków, osób odpowiedzialnych [więcej...]

„Nabiał w diecie osób dorosłych - tak czy nie? ”

Informacje Prasowe

„Nabiał w diecie osób dorosłych - tak czy nie? ”     Polska Izba Mleka, podejmując wyzwanie edukacji społeczeństwa na temat wartości odżywczych mleka i jego przetworów realizowała projekt „Porozmawiajmy o mleku” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka. W dniu 29.11.2018 r odbyła się ostatnia w tym roku konferencja na Uniwersytecie Trzeciego Wieku przy Wydziale Pedagogicznym Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie przy ul. Waszyngtona 4/8 pod tytułem „Nabiał [więcej...]

„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”

Informacje Prasowe

 „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”Polska Izba Mleka zaprasza na konferencję pt. „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka” w dniu 29.11.2018r w godz. 11.00 - 12.00 w ramach projektu „Porozmawiajmy o mleku” finansowanego z Funduszu Promocji Mleka, która odbędzie się w Zamku Arcybiskupów Gnieźnieńskich ul. Zamkowa 2 w Uniejowie , skierowaną do pracowników samorządów, dietetyków, [więcej...]

„Nabiał w diecie osób dorosłych - tak czy nie? ” w ramach projektu Porozmawiajmy o mleku

Informacje Prasowe

„Nabiał w diecie osób dorosłych - tak czy nie? ” w ramach projektu Porozmawiajmy o mleku  Polska Izba Mleka zaprasza na kolejne spotkanie w ramach projektu „Porozmawiajmy o mleku” finansowanego z Funduszu Promocji Mleka, które odbędzie się 29.11.2018 r o godz. 16.30 na Uniwersytecie Trzeciego Wieku przy Wydziale Pedagogicznym Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie przy ul. Waszyngtona 4/8. Wykład wygłosi prof. dr hab. Małgorzata Żendzian-Piotrowska, kierownik zakładu higieny, epidemiologii i ergonomii [więcej...]

Po spotkaniach: „Porozmawiajmy o mleku”

Informacje Prasowe

Po spotkaniach: „Porozmawiajmy o mleku”Polska Izba Mleka w trosce o zdrowie społeczeństwa od kilku lat realizuje zadania mające na celu poszerzenie świadomości i wiedzy na temat właściwości odżywczych i zdrowotnych mleka oraz przetworów mlecznych. Jedną z inicjatyw realizujących te zadania jest projekt „Porozmawiajmy o mleku” sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka, który zwraca szczególną uwagę na niewłaściwą modę lub nawyki w kwestii odżywiania. [więcej...]

Fakty i mity o mleku

Informacje Prasowe

Fakty i mity o mleku  Temat mleka budzi nadal żywe rekcje wśród naszego społeczeństwa. Narosło wiele mitów, które opierają się zwykle na półprawdach lub wręcz fałszu. Niestety te nieprawdziwe informacje tzw. fake news o rzekomej szkodliwości nabiału są bardziej znane, niż przekaz medialny Instytutu Żywności i Żywienia, który stoi na stanowisku, iż mleko stanowi jeden z najbardziej wartościowych produktów [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »