Nowy rozdział skaryszewskich Wstępów

Informacje Prasowe

Nowy rozdział skaryszewskich WstępówDobiegła końca kolejna edycja końskiego jarmarku Wstępy organizowana w Skaryszewie (k. Radomia). Dwudniowa impreza zgromadziła 295 koni różnych ras, 220 wystawców oraz 10 tys. zwiedzających. Głównym celem stawianym przez organizatorów tegorocznych targów było wyeliminowanie sprzedaży koni na rzeź, a co za tym idzie, odmienienie wizerunku imprezy. Na tegorocznym targu „Wstępy 2018” obowiązywał [więcej...]

Udany, pierwszy dzień Wstępów 2018

Aktualności Rolnicze

Udany, pierwszy dzień Wstępów 2018 Całonocna praca służb i wolontariuszy, dokładne sprawdzanie dokumentów, stanu koni oraz pojazdów, otwarcie wjazdu dopiero od godziny 5:00 nad ranem. Praktyczna realizacja nowej formuły Wstępów zaowocowała 264 wpuszczonymi końmi. To wynik identyczny z tym z pierwszego dnia ubiegłorocznych Wstępów. Wtedy jednak zabroniono wjazdu na teren targu 79 koniom. W tym roku w wyniku kontroli nie wpuszczono około [więcej...]

Wstępy – nowa formuła i szansa na pozytywne zmiany

Informacje Prasowe

Wstępy – nowa formuła i szansa na pozytywne zmianySkaryszewskie Wstępy już za kilka dni. Dla zwiedzających organizator - samorząd Skaryszewa przygotował liczne atrakcje m.in. pokaz koni, czy występy artystyczne lokalnych zespołów. Dodatkowo na terenie targów możliwe będzie zaopatrzenie się w sprzęt niezbędny do opieki nad koniem. Tegoroczne Wstępy odbędą się w dniach 19 i 20 lutego, w godzinach od 5:00 do 16:00. Szczegółowy regulamin i program imprezy. Jednocześnie [więcej...]

Dialog, nie krzyk

Informacje Prasowe

Dialog, nie krzykKoniec handlu rzeźnego końmi, zmiana formuły imprezy w święto przyjaciół konia i perspektywa uczynienia ze Skaryszewa miejsca związanego z końmi przez cały rok to główne punkty wypracowanego przez samorząd Skaryszewa, we współpracy z Fundacją Centaurus, pierwszego w Polsce, wieloletniego planu zmiany formuły tradycyjnego końskiego jarmarku. Plan jest pionierskim przedsięwzięciem opartym na dialogu fundacji ochrony [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »