Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi opublikowało broszurę pt. „Żywność prosto z gospodarstwa – źródłem dochodu rolników”.
Zebrano w niej informacje o rozpoczęciu produkcji i sprzedaży żywności z własnego gospodarstwa (w ramach rolniczego handlu detalicznego, sprzedaży bezpośredniej, produkcji marginalnej, ograniczonej i lokalnej czy rzeźni rolniczych) oraz o Kodeksie Etyki Żywnościowej.
Materiał dostępny jest na stronie internetowej Ministerstwa w zakładce Aktualności – Opracowania i publikacje.
Źródło
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
https://www.gov.pl/rolnictwo/
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).
Ostatnie Aktualności Rolnicze z tej kategorii:
- ...Pieniądze na rozwój usług rolniczych - termin naboru wniosków wydłużony do 15 lutego br. »
- ...Ruszyły konsultacje projektu Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej »
- ...Zarząd KRIR wystąpił do Ministra Klimatu i Środowiska w sprawie szacowania szkód i funkcjonowania KŁ »
Zobacz również:
- Ułatwianie rolnikom sprzedaży żywności | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Rozwój sieci szkół rolniczych prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Przetwórstwo na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość - konferencja - NowoczesnaFarma.pl »
- Małe gospodarstwa na lokalnym rynku - NowoczesnaFarma.pl »
- Żywność prosto z gospodarstwa – co trzeba wiedzieć | Porady Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl - 23-09-2020 »
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.