• żywego drobiu;
• jaj wylęgowych i konsumpcyjnych;
• zwierząt dzikich, zoologicznych i cyrkowych podatnych na zarażenie;
• mięsa drobiowego, gotowych produktów drobiowych i wszystkich produktów drobiowych, zawierających w swoim składzie produkty przetwórstwa drobiu, z wyjątkiem produktów poddanych obróbce, gwarantującej zniszczenie wirusa grypy ptaków,
stosownie do przepisów Kodeksu Zdrowia Zwierząt Lądowych OIE;
• pasz i dodatków paszowych z drobiu (z wyjątkiem pasz i dodatków paszowych pochodzenia roślinnego oraz syntezy chemicznej i mikrobiologicznej, pasz i dodatków paszowych, przetworzonych zgodnie z artykułami 10.42 i 10.4.19 Kodeksu Zdrowia Zwierząt Lądowych WOAH);
• będącego w użyciu sprzętu, przeznaczonego do hodowli, uboju oraz rozbioru drobiu.
Źródło
Główny Inspektorat Weterynarii
https://www.wetgiw.gov.pl/