„Rolnictwo Lubuskie” Sp. z o.o. wspólnie z Lubuską Izbą Rolniczą, w porozumieniu z Lubuskim Wojewódzkim Lekarzem Weterynarii zakończyło cykl szkoleń z „Zasad przeprowadzania uboju zwierząt wykorzystywanych do produkcji mięsa na użytek własny”.
Szkolenie skierowane było do osób ubiegających się o zdobycie bądź poszerzenie kwalifikacji uprawniających do uboju zwierząt w gospodarstwie na użytek własny i cieszyło się dużym zainteresowaniem. Szkolenia odbyły się w pięciu miejscowościach: Gliśnie, Kalsku, Żaganiu, Słubicach i Sławie.
Każdy z uczestników otrzyma stosowne zaświadczenie o możliwości uboju w gospodarstwie w odniesieniu do gatunków zwierząt, których ubój poza rzeźnią jest dozwolony tj. świń, bydła do 6 m-ca życia, owiec, kóz, zajęczaków, drobiu i nutrii.
Wszystkich zainteresowanych, którzy nie mieli okazji uczestniczyć w szkoleniu zachęcamy do odwiedzania naszej strony internetowej lub do kontaktowania się Biurem LIR.
Serdecznie dziękujemy Burmistrzowi Sławy Cezaremu Sadrakuli za udostępnienie sali.
Źródło Lubuska Izba Rolnicza http://lir.agro.pl/