Konferencja odbędzie się w dniu 21 listopada 2019 roku (czwartek).
Miejsce obrad: Wydział Nauk o Zwierzętach SGGW (budynek 23), aula II, Warszawa, ul. Ciszewskiego 8; godz. 9.00-13.00
Zebranie Zarządu i Członków Sekcji Chowu i Hodowli Trzody Chlewnej PTZ: godz. 13.15-17.00, sala 1069
Organizatorzy:
Polskie Towarzystwo Zootechniczne – Koło Warszawskie
Sekcja Hodowli Trzody Chlewnej PTZ
Wydział Nauk o Zwierzętach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS”
Studenckie Koło Naukowe Hodowców Zwierząt Gospodarskich przy WNZ SGGW
PORZĄDEK KONFERENCJI
9.00-9.30 – rejestracja uczestników
9.30-9.45 – przywitanie uczestników i otwarcie obrad
SESJA REFERATOWA
(część otwarta; godz. 9.45-13.00)
9.45-10.15 – dr hab. Anna Rząsa, prof. UP; Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu; „Wykorzystanie termowizji w produkcji świń.”
10.15-10.45 – prof. dr hab. Czesław Klocek, dr hab. Jacek Nowicki; Uniwersytet Rolniczy w Krakowie; „Niekonwencjonalne wykorzystanie świń.”
10.45-11.15 – prof. dr hab. Jacek Jura; Instytut Zootechniki Państwowy Instytut Badawczy w Krakowie; „Świnia jako zwierzę modelowe.”
11.15-11.45 – dr Anna Hammermeister; Polski Związek Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej „POLSUS” w Warszawie; „Programy hodowlane „POLSUS” jako oferta dla łańcucha produkcyjnego.”
11.45-12.00 – przerwa
12.00-12.30 – dr hab. Joanna Bogucka, prof. UTP; Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy w Bydgoszczy; „Jak struktura i skład mięśni świń wpływa na jakość wieprzowiny.”
12.30-13.00 – prof. dr hab. Władysław Migdał; Uniwersytet Rolniczy w Krakowie; „Polska wieprzowina surowcem do produkcji wysokiej jakości wędlin.”
13.00 – zakończenie.
Źródło Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie http://www.sggw.pl