Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu zaprasza na szkolenia realizowane w ramach projektu: „Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości, ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa, poprzez system doradztwa rolniczego”, nt. :
- „Przetwórstwo zbóż na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
- „Przetwórstwo owoców i warzyw na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
- „Przetwórstwo mięsa na poziomie gospodarstwa w ramach działalności marginalnej, ograniczonej i lokalnej (MLO), systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - szkolenie dwudniowe
- „Przetwórstwo mleka na poziomie gospodarstwa w ramach działalności marginalnej i lokalnej (MLO) systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość”- szkolenie dwudniowe
- „Przetwórstwo surowców pochodzenia roślinnego i zwierzęcego na poziomie gospodarstwa, systemy produkcji surowców i mała przedsiębiorczość” - 3-dniowe szkolenia, podczas których omawiane będzie przetwórstwo zbóż, mięsa, mleka oraz owoców i warzyw.
Rozpoczęcie każdego szkolenia planowane jest na godz. 10.00, a zakończenie ostatniego dnia szkolenia ok.godz.15.00. Szkolenia będą realizowane w CDR O/Radom, ul. Chorzowska 16/18.
W/w szkolenia mają na celu przekazanie zakresu wiedzy teoretycznej i praktycznej dotyczącej prowadzenia przetwórstwa surowców rolniczych w gospodarstwie i małym zakładzie.
Do udziału w szkoleniach zapraszamy:
a) Przedstawicieli sektora doradztwa rolniczego,
b) Rolników,
c) Członków lokalnych grup działania,
d) Uczniów ostatnich klas szkół ponadgimnazjalnych sektora rolno-spożywczego,
e) Nauczycieli szkół sektora rolno-spożywczego
f) Przedstawicieli instytucji okołorolniczych.
W szkoleniach mogą uczestniczyć osoby, które dotychczas nie zostały przeszkolone w poszczególnych modułach (zboża, mięso, owoce i warzywa). Szkolenia trzydniowe rekomendujemy dla osób, które nie uczestniczyły w żadnych szkoleniach z zakresu przetwórstwa.
Udział w szkoleniu dla w/w odbiorców jest bezpłatny (dydaktyka, materiały szkoleniowe, nocleg, wyżywienie), instytucja delegująca pokrywa jedynie koszt dojazdu uczestników.
Karty zgłoszeń uczestnictwa należy przesłać do CDR O/Radom, fax. 48 365-49-70 lub mailowo: radom@cdr.gov.pl, najpóźniej na 10 dni przed planowanym terminem szkolenia. O zakwalifikowaniu na szkolenie decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń. Informacja o zakwalifikowaniu zostanie przekazana uczestnikom pocztą elektroniczną , na adres wskazany w karcie zgłoszenia uczestnictwa lub telefonicznie.
Uczestnicy szkoleń mogą wziąć udział w każdym z modułów (z przetwórstwa zbóż, przetwórstwa owocowo-warzywnego, przetwórstwa mięsnego oraz przetwórstwa mleka lub w szkoleniu trzydniowym, obejmującym wszystkie cztery moduły). W przypadku rezygnacji z zarezerwowanego miejsca na szkoleniu, należy niezwłoczne powiadomić CDR O/Radom, co najmniej na dwa dni przed rozpoczęciem szkolenia, w przeciwnym razie instytucja delegująca zostanie obciążona kosztami posiłków za pierwszy dzień.
Osoby do kontaktu w sprawach rekrutacji:
Agata Ziętek a.zietek@cdr.gov.pl tel. 48 365 69 24,
Barbara Pachocka-Oździńska b.ozdzinska@cdr.gov.pl tel. 48 365 69 24.
Osoby do kontaktu w sprawach merytorycznych:
Barbara Sałata b.salata@cdr.gov.pl , tel. 48 365 69 35,
Andrzej Śliwa a.sliwa@cdr.gov.pl , tel. 48 365 69 33.
Do pobrania:
Programy szkoleń (przetwórstwo zbóż, mięsa, owoców i warzyw, mleka, szkolenie trzydniowe)
Karty zgłoszenia uczestnictwa (przetwórstwo zbóż, mięsa, owoców i warzyw, mleka, szkolenie trzydniowe)
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/