Seminarium: Innowacyjność i zrównoważony rozwój w rolnictwie i na obszarach wiejskich

W dniu 06.12.2019 r. w Instytucie Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowym Instytucie Badawczym odbyło się seminarium pt. "Innowacyjność i zrównoważony rozwój w rolnictwie i na obszarach wiejskich", którego organizatorami byli Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy, Ambasada USA w Polsce oraz U.S. Sustainability Alliance. 

Program seminarium:

09:30 Otwarcie i wprowadzenie

  • Prof. dr hab. Marian Podstawka, Dyrektor IERiGŻ-PIB
  • Jonn Slette, Attaché ds. Rolnictwa Ambasady USA w Polsce

09.45 – 11.00 Sesja I

11.20 – 12.50 Sesja II

12.50 – 13.50 Dyskusja Panelowa

  • Andrzej Gantner, Wiceprezes, Dyrektor Generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności
  • David Green, Executive Director, The U.S. Sustainability Alliance
  • Dr Waldemar Guba, Dyrektor, Departament Strategii i Analiz, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Dr hab. Mariusz Matyka, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa w Puławach,
  • Dr hab. Arkadiusz Sadowski, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Piotr Słowik, Naczelnik Wydziału Rynku Rybnego w Departamencie Rybołówstwa, Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej

 

W seminarium wzieli udział m.in. przedstawiciele:

  • U.S. Sustainability Alliance,
  • U.S. Meat Export Federation,
  • Alaska Seafood Marketing Institute,
  • Ambasady USA w Polsce,
  • Ambasady Francji w Polsce,
  • Ambasady Królestwa Niderlandów w Polsce,
  • Ambasady Niemiec w Polsce,
  • Ambasady Węgier w Polsce,
  • Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
  • Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej,
  • Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa,
  • Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB,
  • Instytutu Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - PIB,
  • Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu,
  • Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu,
  • Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie,
  • Polskiej Federacji Producentów Żywności,
  • Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych,
  • Izby Zbożowo-Paszowej,
  • Czasopisma "Farmer".
 Źródło
 Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
 http://www.ierigz.waw.pl/

125ml milk

Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: rolnictwa; ambasady; gospodarki; ; polsce; ; sustainability; ekonomiki; seafood; alaska; Żywnościowej; instytut; uniwersytetu; obszarach; rolnictwie; producentów; ministerstwa; green; ;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »