Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zaprosił na targi FHA Food & Beverage 15 polskich firm z sektora rolno-spożywczego.
We wtorek 8 kwietnia br. w Singapurze rozpoczęły się międzynarodowe targi FHA Food & Beverage 2025, które w tym roku przyciągnęły ponad 1600 wystawców z całego świata.
Wśród obecnych na tym prestiżowym wydarzeniu jest delegacja Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa z Tomaszem Ciodykiem, Zastępcą Dyrektora Generalnego KOWR, i Piotrem Kondraciukiem, Dyrektorem Departamentu Wsparcia Eksportu, na czele.
To już kolejna edycja targów spod znaku Food & Hotel Asia, na której odwiedzający mogą poznać na stoisku Poland Tastes Good polskie produkty rolno-spożywcze i skosztować wyjątkowej polskiej kuchni, nierzadko w wydaniu fusion.
Na polskim stoisku narodowym, które odwiedził chargé d’affaires Ambasady RP w Singapurze, Jego Ekscelencja Tadeusz Chomicki, obecni byli przedstawiciele 15 polskich firm: Gospodarstwa Rybackiego "Gosławice" (Antonius Caviar), Run Chłodnia, Cedrob S.A., Majami, Bromex, Quadrum Foods, Sante, PEPEES, Maspex, Mieszko, Perla, LEI Food & Drinks, Piedmont Cookies, Polder Kajmak i Bio Planet.
Targi FHA Food & Beverage potrwają do piątku.
Dla polskich producentów ten rynek to nie tylko okazja, lecz strategiczne miejsce, które umożliwi im rozwój eksportu na rynki Azji.
Polska żywność doskonale wpisuje się w oczekiwania klientów poszukujących jakości, europejskiego stylu i autentycznego smaku. Singapur to największy hub lotniczy i morski w regionie, kulinarny melting pot i brama do azjatyckich rynków. Natomiast polscy producenci ze stoiska Poland Tastes Good prezentują to, co mają najlepsze: luksusowy kawior, aromatyczne kabanosy, ekologiczne przekąski, nowoczesne convenience food i całą gamę smaków, które zachwycają autentycznością.
Zdjęcia (5)
Źródło
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa
http://www.kowr.gov.pl