Od jutra do soboty najsmaczniejsze gruntowe pomidory z Wielkopolski będą po raz ostatni w tym sezonie dostępne na warszawskich targach – Targu Koszyki w Śródmieściu, oraz na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu. Organizatorem akcji „Pomidory na przetwory” jest marka Pudliszki – ekspert w dziedzinie uprawy warzyw.
Najlepsze gruntowe pomidory wyhodowane w Pudliszkach, w Wielkopolsce, to pełnia niepowtarzalnego smaku i bogactwo wartości odżywczej – w każdym czerwonym owocu kryje się ponad trzydzieści witamin, minerałów i składników korzystnych dla zdrowia. Warszawianie od trzech tygodni mogą dłużej cieszyć się wyjątkowym smakiem lata nie tylko w daniach gotowych, ketchupie oraz koncentratach marki Pudliszki, ale także w postaci domowych przetworów.
Dwie odmiany pomidorów
Na Targu Koszyki oraz na Targu Śniadaniowym jak w poprzedniych tygodniach będą dostępne dwie odmiany pomidorów – między innymi Jutrosz – smaczne owoce charakterystyczne dla regionu Pudliszek, w którym panują idealne warunki do ich uprawy - średnia ilosć opadów jest tam najniższa w Polsce, a liczba dni słonecznych najwyższa. Ta odmiana, podobnie jak znana i lubiana przez miłośników domowych przetworów Avilla, w 80% jest zbierana ręcznie, aby zachować jak najwięcej walorów warzyw.
Targ Koszyki i LeTarg – od czwartku do soboty
Właśnie te pomidory będą dostępne w tym tygodniu na Targu Koszyki – w czwartek 12 września oraz w piątek 13 września i na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu w sobotę 14 września.
Pomidory będą dostępne na stoisku z logotypem Pudliszki, w cenie 4 zł/kg.