MK Multisil to organiczny zakiszacz na bazie pożytecznych mikroorganizmów.
Zawiera liczne szczepy baterii kwasu mlekowego, które wytwarzają nie tylko kwas mlekowy, ale również kwas propylenowy i alkohol propylowy. Zwiększone wytwarzanie tych związków poprawia stabilność kiszonki oraz zabezpiecza przed wtórną jej fermentacją.
Wspomaganie fermentacji kiszonki poprzez sprawne wytwarzanie kwasu mlekowego, umożliwia szybszy spadek pH i szybsze osiągnięcie optymalnej jego wartości w zakiszanej masie.
Dodanie Pożytecznych Mikroorganizmów do kiszonki podnosi zawartość kwasu mlekowego o 50%, a stabilność tlenową zwiększa kilkukrotnie (wg. badań Uniwersytetu w Wageningen w Holandii).
Dostępność:
20 L kanister- cena 148 zł brutto
Produkt jest dostępny również w opakowaniach 500 i 1000 l – wymagany wcześniejszy kontakt z biurem.
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo