W ramach obchodów Narodowego Święta Niepodległości Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa promował polską żywność w trakcie przyjęć organizowanych przez polskie placówki dyplomatyczne w Wietnamie oraz na Białorusi.
Polskie przysmaki uświetniły również obchody zorganizowane przez Ambasady RP w Grecji i Izraelu.
W trakcie przyjęć narodowych w Mińsku na Białorusi oraz w Hanoi i Ho Chi Minh City w Wietnamie, w których uczestniczyli przedstawiciele elit politycznych, gospodarczych, naukowych i artystycznych obu krajów, KOWR zorganizował stoiska promujące polską żywność najwyższej jakości oraz polskie tradycje kulinarne.
W Atenach, uczestnicy 36. maratonu oraz goście odwiedzający wystawy poświęcone 100-leciu niepodległości mogli spróbować polskich jabłek oraz krówek. Powodzeniem cieszył się również odpoczynek na leżakach z logo „Poland tastes good”.
Uczestnicy uroczystości Święta Niepodległości i Wojska Polskiego odbywających się w Tel-Awiwie mieli okazję poznać smak polskich alkoholi, wędlin, jabłek i soków oraz słodyczy.
Tradycyjne polskie potrawy i specjały cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczestników wszystkich wydarzeń, a promocja polskiej żywności stała się cennym wkładem w obchody historycznej rocznicy 100-lecia niepodległości.