W Centrum Wystawienniczo-Kongresowym w Ho Chi Minh City w Wietnamie od 24 do 26 kwietnia 2019 r. odbyły się międzynarodowe targi żywności i hotelarstwa Food & Hotel Vietnam. Stoisko narodowe pod hasłem Poland Tastes Good zorganizował Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
KOWR zorganizował stoisko narodowe o powierzchni 54 m2, na którym sześć polskich firm branży spożywczej prezentowało swoją ofertę produktową: słodycze (m.in.: czekolady, bombonierki, praliny, wafle), owoce świeże i mrożone, zdrowe przekąski, mięso z indyka i kurczaka, draże i produkty powlekane wykorzystywane w cukiernictwie, soki oraz kawior. Stanowisko informacyjne na stoisku narodowym miało także Zagraniczne Biuro Handlowe ZBH PAIH w Ho Chi Minh, które reprezentowane było m.in.: przez Piotra Harasimowicza, kierownika biura. Na stoisku pod hasłem Poland Tastes Good prowadzone były indywidualne spotkania oraz rozmowy B2B z potencjalnymi partnerami handlowymi.
W przeddzień targów odbyło się seminarium dotyczące wietnamskiego rynku rolno-spożywczego i kultury biznesowej w Wietnamie. Po seminarium miały miejsce rozmowy B2B z wietnamskimi kontrahentami oraz przedstawicielami globalnych i lokalnych sieci sprzedażowych w Wietnamie. Tego samego dnia polscy przedsiębiorcy w ramach store-checku odwiedzili duże sieci handlowe: Annam Gourmet oraz VinMart w Ho Chi Minh.
Targi Food and Hotel Wietnam odbywają się co dwa lata, w tym roku przypadła 10 – jubileuszowa edycja targów, podczas których na powierzchni 12 500 m2 wystawiało się blisko 700 firm z 49 krajów. Targi zgromadziły ponad 13 000 odwiedzających.