Higiena produkcji żywności (53428)
-> Prasa, książki i poradniki -> Przemysł-Przetwórstwo
NAZWA: Higiena produkcji żywności
OPIS:
Higiena produkcji żywności rozumiana jest jako stworzenie warunków do produkcji wyrobów o odpowiedniej jakości zdrowotnej, czyli przede wszystkim bezpiecznych z punktu widzenia zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo żywności (food safety) jest priorytetowym zagadnieniem na świecie, a w krajach Unii Europejskiej - głównym tematem nowych regulacji prawnych i przeznaczonych do finansowania projektów badawczych (6. Program Ramowy). Odpowiedzialność za higienę produkcji żywności ponoszą jej producenci, tak więc znajomość tych zagadnień przez nich jest niezbędna.
Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, na którym od wielu lat realizowane są przedmioty poświęcone higienie produkcji żywności, np. higiena produkcji potraw, higiena zakładów żywienia zbiorowego, higiena produkcji gastronomicznej, HACCP i inne systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Może on być także wykorzystywany przez studentów wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej, towaroznawstwa i innych, na których realizowana jest tematyka higieny żywności. Autorki mają także nadzieję, że będzie on przydatny dla pracowników gastronomii, cateringu, przemysłu spożywczego i innych zakładów sektora żywnościowego.
W przygotowaniu podręcznika wykorzystałyśmy nie tylko naszą wiedzę i doświadczenie jako nauczycieli akademickich, ale także doświadczenie praktyczne wynikające ze współpracy (jako osoby szkolące i konsultanci) z zakładami gastronomicznymi, cateringowymi i przemysłu spożywczego.
- Autor: pod red. Kołożyn-Krajewska Danuta
- Rok wydania: 2019, wydanie 5 poprawione i uzupełnione
- Liczba stron : 346
- Oprawa: miękka,
- Wymiary: 175 x 240 mm
PRODUCENT: Wydawnictwo SGGW
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
ISBN: 9788375837940
Cena: 40 BRUTTO
Koszt transportu: »
KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
02-796 Warszawa
ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »
Zobacz również:
- Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Innowacje w opakowaniach żywności i napojów | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Systemy zapewnienia jakości oraz bezpieczeństwa zdrowotnego żywności - NowoczesnaFarma.pl »
- Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Oferta edukacyjna Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »