Higiena produkcji żywności (53428)

-> Prasa, książki i poradniki -> Przemysł-Przetwórstwo


NAZWA: Higiena produkcji żywności
OPIS:
Podstawowe pojęcia i przepisy prawne w higienie żywności, kontrola higieniczno-sanitarna zakładów żywnościowyc, metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania jakością

Higiena produkcji żywności rozumiana jest jako stworzenie warunków do produkcji wyrobów o odpowiedniej jakości zdrowotnej, czyli przede wszystkim bezpiecznych z punktu widzenia zdrowia konsumenta. Bezpieczeństwo żywno­ści (food safety) jest priorytetowym zagadnieniem na świecie, a w krajach Unii Europejskiej - głównym tematem nowych regulacji prawnych i przeznaczonych do finansowania projektów badawczych (6. Program Ramowy). Odpowiedzialność za higienę produkcji żywności ponoszą jej producenci, tak więc znajomość tych zagadnień przez nich jest niezbędna.

Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, na którym od wielu lat realizowane są przedmioty poświęcone higienie produkcji żywności, np. higiena produkcji potraw, higiena zakładów żywienia zbiorowego, higiena produkcji gastronomicznej, HACCP i inne systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdro­wotnego żywności. Może on być także wykorzystywany przez studentów wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej, towaroznawstwa i innych, na których realizowana jest tematyka higieny żywności. Autorki mają także nadzieję, że będzie on przydatny dla pracowników gastronomii, cateringu, przemysłu spożywczego i innych zakładów sektora żywnościowego.

W przygotowaniu podręcznika wykorzystałyśmy nie tylko naszą wiedzę i doświadczenie jako nauczycieli akademickich, ale także doświadczenie prak­tyczne wynikające ze współpracy (jako osoby szkolące i konsultanci) z zakła­dami gastronomicznymi, cateringowymi i przemysłu spożywczego.

 

  • Autor: pod red. Kołożyn-Krajewska Danuta
  • Rok wydania: 2019, wydanie 5 poprawione i uzupełnione
  • Liczba stron : 346
  • Oprawa: miękka, 
  • Wymiary: 175 x 240 mm

PRODUCENT: Wydawnictwo SGGW
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
ISBN: 9788375837940

Cena: 40 BRUTTO
                         


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Higiena produkcji żywności (ID: 53428) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Higiena produkcji żywności (ID: 53428) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
53428
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Higiena produkcji żywności (ID: 53428) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
40 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 41
produkcji żywności Higiena zakładów higiena także żywności, studentów przemysłu jakości zapewnienia systemy przede wszystkim doświadczenie higienie żywności. spożywczego sektora żywnościowego. cateringu, gastronomii, pracowników przydatny nadzieję, innych innych, Autorki higieny tematyka realizowana których podręcznika towaroznawstwa weterynaryjnej, medycyny technologii wydziałów wykorzystywany przygotowaniu akademickich, wykorzystałyśmy Kołożyn-Krajewska SZCZEGÓŁY DOSTĘPNOŚĆ: Wydawnictwo PRODUCENT: Wymiary: Oprawa: miękka,  : 346 Liczba uzupełnione poprawione wydanie wydania: 2019, Danuta Autor: pod naszą   spożywczego. cateringowymi gastronomicznymi, zakła­dami konsultanci) szkolące współpracy wynikające prak­tyczne bezpieczeństwa nauczycieli wiedzę zdro­wotnego przedmioty gastronomicznej, wyrobów zagadnieniem priorytetowym safety) żywno­ści Bezpieczeństwo konsumenta. zdrowia widzenia punktu bezpiecznych zdrowotnej, odpowiedniej warunków krajach stworzenie rozumiana jakością zarządzania metody żywnościowyc, higieniczno-sanitarna kontrola prawne przepisy pojęcia Podstawowe NAZWA: świecie, Europejskiej zbiorowego, znajomość żywienia potraw, poświęcone realizowane którym Konsumpcji Człowieka Żywieniu Wydziału przeznaczony Podręcznik niezbędna. zagadnień producenci, głównym ponoszą higienę Odpowiedzialność Ramowy). Program badawczych projektów finansowania przeznaczonych prawnych regulacji nowych tematem

Wyszukaj Produkt

*

53462ml milk

5f58536772b77 Higiena produkcji zywnosci [1408] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »