Nasze rodzinne gospodarstwo rolne prowadzimy od 1994 roku. Od początku istnienia funkcjonują w nim dwa działy produkcji – roślinny i zwierzęcy. Zatrudniamy doświadczoną i odpowiedzialną kadrę, dzięki której z powodzeniem łączymy oba sektory działalności. Dużą wagę przywiązujemy do modernizacji parku maszynowego oraz wprowadzania innowacyjnych rozwiązań. Wszystkie wykonywane przez nas zabiegi agrotechniczne opierają się o precyzyjne i nowoczesne rolnictwo – wykorzystujemy wysokiej dokładności systemy prowadzenia (GPS) oraz zbierania danych.
Produkcję roślinną prowadzimy na użytkach rolnych, z czego 80% stanowią grunty orne. W strukturze zasiewów dominującą pozycją jest pszenica konsumpcyjna, następnie kukurydza i rzepak. Pozostałą część areału stanowią rośliny paszowe – kukurydza na kiszonkę i ziarno gniecione, lucerna, łąki oraz pastwiska.
W ramach prowadzonej na Farmie Leśmierz produkcji zwierzęcej utrzymujemy stada bydła rasy holsztyńsko-fryzyjskiej (odmiany czarno-białej) oraz bydło mięsne rasy limousine. Naszym najważniejszym celem jest dostarczanie wysokiej jakości materiału hodowlanego w zakresie prowadzonych prac hodowlanych oraz najwyższej jakości żywca.
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo