Uprawy
Kontrowersje wokół aspartamu
07-08-2023
Jeśli interesujemy się tym, co jemy, zazwyczaj mamy nawyk czytania składu produktu zamieszczanego przez producentów żywności na etykiecie.
Im bardziej przetworzony produkt, tym większe prawdopodobieństwo, że w składzie pojawią się tzw. dodatki do żywności, czyli substancje „E” pełniące w produkcie spożywczym konkretne funkcje technologiczne – np. konserwującą, barwiącą, emulgującą, przeciwutleniającą, czy słodzącą. ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo