shiuz__750 x 100 px_1

Akcja #ZOSTANWPOLSCE

Aktualności Rolnicze

Akcja #ZOSTANWPOLSCE W dobie pandemii oraz, odczuwalnego już kryzysu gospodarki krajowej powstają coraz nowsze inicjatywy społeczne. Pod patronatem i przy współpracy z Warszawską Izbą Gospodarczą oraz Stowarzyszeniem Polskich Mediów powstała akcja #ZOSTANWPOLSCE. Celem powstania inicjatywy jest wparcie tych sektorów gospodarki krajowej, które najdotkliwiej odczuwają skutki pandemii koronawirusa. W tym celu stworzona [więcej...]

KE proponuje złagodzenie zakazu paszowego „feed ban”

Aktualności Rolnicze

KE proponuje złagodzenie zakazu paszowego „feed ban”25 lutego 2020 roku w Brukseli odbyło się spotkanie Grupy Roboczej Komisji Europejskiej ds. TSE. Rozmowy dotyczyły możliwości wprowadzenia zmian legislacyjnych pozwalających na dopuszczenie do stosowania w żywieniu zwierząt gospodarskich (drób, trzoda chlewna) przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP) na określonych zasadach. Zgodnie z zaproponowanymi przez Komisję Europejską zmianami, planowane jest [więcej...]

Plany Komisji Europejskiej dotyczące złagodzenia zakazu paszowego tzw. feed banu

Aktualności Rolnicze

Plany Komisji Europejskiej dotyczące złagodzenia zakazu paszowego tzw. feed banu W dniu 25 lutego 2020 roku w Brukseli odbyło się spotkanie Grupy Roboczej Komisji Europejskiej ds. TSE, w trakcie którego omawiane były m.in. kwestie dotyczące możliwości wprowadzenia zmian legislacyjnych pozwalających na dopuszczenie do stosowania w żywieniu zwierząt gospodarskich (drób, trzoda chlewna) przetworzonych białek pochodzenia zwierzęcego (PAP) na określonych zasadach. Zgodnie z zaproponowanymi przez Komisję [więcej...]

Szkolenie dla nauczycieli

Aktualności Rolnicze

Szkolenie dla nauczycieli W dniach 21-23.10.2019 w Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu odbyło się szkolenie dla nauczycieli pn. „Przetwórstwo, marketing i sprzedaż produktów pochodzących z gospodarstwa rolnego”. Szkolenie zostało zorganizowane w ramach współpracy z Krajowym Centrum Edukacji Rolniczej. W części teoretycznej uczestnicy zapoznali się z: wymaganiami sanitarnymi, higienicznymi; zagrożeniami [więcej...]

Produkt polski - promocja żywności wytworzonej w Polsce na bazie krajowych surowców

Aktualności Rolnicze

Produkt polski - promocja żywności wytworzonej w Polsce na bazie krajowych surowców Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów dotyczącym łatwiejszej identyfikacji produktów wytworzonych z polskich surowców zostały wprowadzone przepisy ustalające jednolite kryteria używania na żywności oznaczenia „Produkt Polski”. Wybierając żywność z oznaczeniem „Produkt polski”, konsument ma pewność, że została ona wytworzona w kraju i z rodzimych surowców. Przy bogatej [więcej...]

Szkolenie dotyczące mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach PROW 2014-2020

Aktualności Rolnicze

Szkolenie dotyczące mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach PROW 2014-2020W dniu 16 listopada 2017 r., w Siedlisku (pow. nowosolski) odbyło się jednodniowe szkolenie dla województwa lubuskiego i wielkopolskiego dotyczące mechanizmów wsparcia dla producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Prelegenci Izabella Byszewska – Prezes Zarządu oraz Jan Zwoliński – Wiceprezes Zarządu Polskiej Izby Produktu [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »