Cykoria na trzy sposoby

Informacje Prasowe

Cykoria na trzy sposoby  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach. Cykoria, bo o tym warzywie mowa, jest znana i ceniona zwłaszcza [więcej...]

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał: indywidualnie sprawdzają wszystkie produkty spożywcze zgłoszone do oceny i przyznają certyfikaty jakości wyróżniającym się propozycjom. [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ostatnia z dotychczasowych atestacji miała miejsce 26 lipca br. w Sosnowcu. Członkowie [więcej...]

Polska żywność w centrum uwagi

Informacje Prasowe

Polska żywność w centrum uwagi  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy obchodzić już po raz 5. O rodzimych artykułach spożywczych będzie głośno także za sprawą Plebiscytu „KUCHNIA Polska [więcej...]

Honorowy patronat ministra rolnictwa nad certyfikacjami programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Honorowy patronat ministra rolnictwa nad certyfikacjami programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Siódmy raz z rzędu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności realizowane w ramach programu promocyjnego „Doceń polskie”. Resort wspiera przedsięwzięcie od roku 2011, kiedy to odbył się pierwszy audyt. Co roku organizowane są cztery atestacje artykułów spożywczych, najbliższa z nich będzie [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »