Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”      Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. [więcej...]

25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności

Informacje Prasowe

25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Już teraz warto zaznaczyć w kalendarzu datę 25 sierpnia, wtedy bowiem przypada Dzień polskiej żywności. Nietypowe święto, którego inicjatorami są organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, będziemy obchodzić już po raz szósty. To świetna okazja, aby przypomnieć jak bogatym kulinarnym dziedzictwem [więcej...]

Cykoria na trzy sposoby

Informacje Prasowe

Cykoria na trzy sposoby  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach. Cykoria, bo o tym warzywie mowa, jest znana i ceniona zwłaszcza [więcej...]

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał: indywidualnie sprawdzają wszystkie produkty spożywcze zgłoszone do oceny i przyznają certyfikaty jakości wyróżniającym się propozycjom. [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ostatnia z dotychczasowych atestacji miała miejsce 26 lipca br. w Sosnowcu. Członkowie [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »