Jakość handlowa produktów rybołówstwa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa produktów rybołówstwaW IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej produktów rybołówstwa (w tym marynat i konserw rybnych, ryb mrożonych i wędzonych). Objęto nią 73 podmioty. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 131 partii. Z uwagi na obecność łusek zakwestionowano 1 partię (0,8%). Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne [więcej...]

Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych W IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych. Objęto nią 80 podmiotów produkujących wyroby z nadzieniem typu pierogi, pyzy, kartacze, knedle oraz zapiekanki, pizze i kanapki. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 85 partii. Z uwagi niezgodny [więcej...]

Jakość handlowa soków i nektarów

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa soków i nektarów Jakość handlowa soków i nektarów W IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej soków i nektarów. Objęto nią 46 podmiotów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 55 partii. Z uwagi niezgodną z deklaracją barwę zakwestionowano 1 partię (1,8%). Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne [więcej...]

Jakość handlowa miodu

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa miodu Jakość handlowa miodu W III kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej miodu. Objęto nią 55 podmiotów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 60 partii. Z uwagi na nietypowy smak i zapach oraz niewłaściwą barwę i konsystencję zakwestionowano 4 partie (6,7%). Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano [więcej...]

Jakość handlowa oliwy z oliwek

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa oliwy z oliwek Jakość handlowa oliwy z oliwek W III kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej oliwy z oliwek.  Objęto nią 3 kategorie produktów, które mogą być wprowadzone do obrotu na etapie handlu detalicznego (tj. oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i oliwę z wytłoczyn oliwek). [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »