Kapusta i buraki kontra rak żołądka

Porady Rolnicze

Kapusta i buraki kontra rak żołądka Prozdrowotne właściwości soku z kiszonej kapusty i buraczanego zakwasu znane są od wieków. W medycynie ludowej produkty te stosowane były m.in. do łagodzenia dolegliwości związanych z infekcjami wirusowymi i bakteryjnymi czy problemami z trawieniem. Warto przygotowywać je zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, gdy szczególnie należy dbać o odporność organizmu. Sok z kiszonej kapusty i zakwas buraczany są źródłem [więcej...]

Witaminy ukryte w kapuście

Porady Rolnicze

Witaminy ukryte w kapuścieAnna Lesień z Czajkowa (powiat kaliski) prowadzi z mężem i synami rodzinne gospodarstwo oraz fi rmę. Uprawiają przede wszystkim kapustę oraz ogórki. Pani Anna poznała każdy szczegół technologiczny dobrego zakiszania kapusty. „Muszę się pochwalić, że wiele lat temu mąż opracował technologię i ilość soli dodawana do kapusty jest ciągle taka sama” – mówi pani Anna. Zbliża się okres świąt [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »