Hodowla i Rybołóstwo
Owady – nowe źródło białka
28-04-2021
Liczba gatunków owadów żyjących na ziemi stanowi ok. 2 miliony. Owady i ich produkty stosowane są od wielu lat w sektorze spożywczym, farmaceutycznym, chemicznym, a także tekstylnym. Wykorzystywany jest m.in. miód pszczeli, wosk, jedwab czy koszenila. Ponadto w wielu rejonach świata są również istotnym składnikiem diety.
Z roku na rok znacząco wzrasta zapotrzebowanie na mięso, a co za tym idzie również i na wysokobiałkowe ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo