W Polsce wzrosło spożycie cukru i mięsa. Powodem są przetworzone produkty i jedzenie na mieście

Informacje Prasowe

W Polsce wzrosło spożycie cukru i mięsa. Powodem są przetworzone produkty i jedzenie na mieścieW 2018 r. średnie miesięczne bilansowe spożycie mięsa przypadające na jednego Polaka wyniosło ok. 6,38 kg, czyli 76,5 kg rocznie. To wzrost o 6 proc. w porównaniu do 2003 r. Znacznie wzrosło spożycie cukru w analizowanym okresie (2003 r. - 2018 r.) – aż o 23 proc. i w 2018 r. wynosiło ono średnio w miesiącu ok. 3,88 kg, czyli 46,5 kg rocznie na jedną osobę. Co ciekawe, trend miesięcznego zużycia tych produktów [więcej...]

Zaproszenie na DZIEŃ PRZEDSIĘBIORCY ROLNEGO pod hasłem „Organizacja gospodarstwa rolnego przyjaznego dla środowiska”

Aktualności Rolnicze

Zaproszenie na DZIEŃ PRZEDSIĘBIORCY ROLNEGO pod hasłem „Organizacja gospodarstwa rolnego przyjaznego dla środowiska” Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Poznaniu oraz Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu serdecznie zapraszają 6 listopada 2019 roku na DZIEŃ PRZEDSIĘBIORCY ROLNEGO pod hasłem: „Organizacja gospodarstwa rolnego przyjaznego dla środowiska” Miejsce konferencji: Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego nr 2 z siedzibą w Sielinku, [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejProjekt: Jak powstają innowacje ekologiczne w gospodarstwach rolnych? Analiza i przykłady

Aktualności Rolnicze

Projekt: Jak powstają innowacje ekologiczne w gospodarstwach rolnych? Analiza i przykładyW Instytucie Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej-Państwowym Instytucie Badawczym zrealizowano projekt pt.: Jak powstają innowacje ekologiczne w gospodarstwach rolnych? Analiza i przykłady. Celem operacji było opracowanie ekspertyzy, która przyczyni się do upowszechnienia wiedzy i informacji na temat ekologicznych innowacji rolniczych. Publikacja zawiera analizę warunków, sposobów i efektów realizacji [więcej...]

Seminarium: Zarządzanie ryzykiem dochodowym w gospodarstwach rolnych - dylematy wsparcia po 2020 roku

Aktualności Rolnicze

Seminarium: Zarządzanie ryzykiem dochodowym w gospodarstwach rolnych - dylematy wsparcia po 2020 roku  Dyrekcja Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - PIB ma przyjemność zaprosić do udziału w seminarium pt. "Zarządzanie ryzykiem dochodowym w gospodarstwach rolnych - dylematy wsparcia po 2020 roku", które odbędzie się dnia 27 września 2019 r. o godz. 10:00 w Sali Konferencyjnej nr 17 (wejście od ulicy Szkolnej 2/4). Referat wygłosi dr Cezary Klimkowski.   Prof. [więcej...]

Wniosek o uznanie kopii protokołów suszowych

Aktualności Rolnicze

Wniosek o uznanie kopii protokołów suszowych W związku z pomocą zaplanowaną w projekcie uchwały Rady Ministrów w sprawie ustanowienia programu pomocy dla rolników i producentów rolnych, którzy ponieśli szkody w gospodarstwach rolnych spowodowane wystąpieniem w 2019 r. suszy, huraganu, gradu, deszczu nawalnego, przymrozków wiosennych lub powodzi, Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych wystąpił 12 września 2019 r. do Ministra Rolnictwa i Rozwoju [więcej...]

WNIOSEK O UZNANIE KOPII PROTOKOŁÓW SUSZOWYCH

Aktualności Rolnicze

WNIOSEK O UZNANIE KOPII PROTOKOŁÓW SUSZOWYCH W związku z pomocą zaplanowaną w projekcie uchwały Rady Ministrów w sprawie ustanowienia programu pomocy dla rolników i producentów rolnych, którzy ponieśli szkody w gospodarstwach rolnych spowodowane wystąpieniem w 2019 r. suszy, huraganu, gradu, deszczu nawalnego, przymrozków wiosennych lub powodzi, Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych wystąpił 12 września 2019 r. do Ministra Rolnictwa i Rozwoju [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »