Jakość handlowa przetworów warzywnych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa przetworów warzywnychW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej przetworów warzywnych (kiszonek, marynat, warzyw konserwowych i chrzanu). Objęto nią 64 podmioty (w tym 5 prowadzących działalność w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego). Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 107 partii. Z uwagi na niewłaściwy smak i obecność [więcej...]

Jakość handlowa tłuszczów do smarowania

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa tłuszczów do smarowaniaW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej tłuszczów do smarowania. Objęto nią 18 producentów miksów tłuszczowych, tłuszczów do smarowania X% i margaryn. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 28 partii. Z uwagi na niewłaściwą konsystencję zakwestionowano 3 partie (10,7%). Parametry [więcej...]

Jakość handlowa napojów bezalkoholowych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa napojów bezalkoholowychW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej napojów bezalkoholowych. Objęto nią 43 producentów gazowanych i niegazowanych napojów, w tym dedykowanych dla dzieci i młodzieży. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 46 partii. Z uwagi na niewłaściwą klarowność zakwestionowano 1 partię (2,2%). Parametry [więcej...]

Jakość handlowa piwa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa piwa Jakość handlowa piwa W I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej piwa, którą objęto 46 producentów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 32 partie. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano w 79 partiach, z czego 12 zakwestionowano (15,2%). Stwierdzone [więcej...]

Jakość handlowa produktów rybołówstwa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa produktów rybołówstwaW IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej produktów rybołówstwa (w tym marynat i konserw rybnych, ryb mrożonych i wędzonych). Objęto nią 73 podmioty. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 131 partii. Z uwagi na obecność łusek zakwestionowano 1 partię (0,8%). Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne [więcej...]

Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych Jakość handlowa wyrobów garmażeryjnych W IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej wyrobów garmażeryjnych. Objęto nią 80 podmiotów produkujących wyroby z nadzieniem typu pierogi, pyzy, kartacze, knedle oraz zapiekanki, pizze i kanapki. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 85 partii. Z uwagi niezgodny [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »