Ankieta dla podmiotów w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych dotycząca skutków pandemii COVID-19

Aktualności Rolnicze

Ankieta dla podmiotów w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych dotycząca skutków pandemii COVID-19Wspólne Centrum Badawcze (JRC) Komisji Europejskiej przeprowadza ankietę w celu monitorowania wpływu pandemii koronawirusa (COVID-19) na podmioty w unijnym łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych.   Dzięki ankiecie będzie można lepiej zrozumieć odporność podmiotów w łańcuchu rolno-spożywczym, ich ograniczenia oraz ich reakcje na zaistniałą sytuację, co umożliwi przygotowanie [więcej...]

Ankieta dla uczestników łańcucha dostaw żywności dotycząca wpływu pandemii COVID-19

Aktualności Rolnicze

Ankieta dla uczestników łańcucha dostaw żywności dotycząca wpływu pandemii COVID-19Wspólne Centrum Badawcze Komisji Europejskiej prowadzi badania nad wpływem pandemii COVID-19 na podmioty w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych Unii Europejskiej.   Celem badania jest zebranie danych dotyczących elastyczności działań, pojawiających się barier i sposobów reagowania podmiotów gospodarczych na pandemię COVID-19 na wszystkich etapach łańcucha. Ankiety znajdują się pod poniższymi [więcej...]

STANOWISKO LIR I LFR WS. USTAWY O OCHRONIE ZWIERZĄT

Aktualności Rolnicze

STANOWISKO LIR I LFR WS. USTAWY O OCHRONIE ZWIERZĄT Lubuska Izba Rolnicza i Lubuskie Forum Rolnicze wystąpiło z pismem – stanowiskiem środowiska rolniczego  do Senatorów RP i Posłów na Sejm RP woj. lubuskiego ws. nowelizowanej ustawy o ochronie zwierząt z prośbą o wsparcie  branży rolniczej w kolejnych pracach nad ustawą. Do pisma dołączona została prezentacja branży mięsnej dotycząca skutków nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt. >>Pismo [więcej...]

Studia podyplomowe "Handel elektroniczny na rynkach rolno-żywnościowych"

Aktualności Rolnicze

Studia podyplomowe Uprzejmie informujemy, że Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy prowadzi obecnie nabór na dwusemestralne studia podyplomowe w systemie niestacjonarnym pt. " Handel elektroniczny na rynkach rolno-żywnościowych". Celem studiów jest przekazanie słuchaczom kompleksowej wiedzy z zakresu handlu na rynkach rolno-żywnościowych z uwzględnieniem nowoczesnych rynków elektronicznych, [więcej...]

Działania promocyjne

Aktualności Rolnicze

Działania promocyjneKomisja Europejska zaakceptowała 41 programów działań informacyjnych i promocyjnych dotyczących produktów rolnych na rynku wewnętrznym i państwach trzecich o łącznym budżecie 129 mln euro. Wśród zatwierdzonych programów są również cztery polskie o łącznym budżecie 10,264 mln EUR. Fot. Kampania Europejskie mięso - tradycja, jakość i smak prowadzona na rynku Chin i ZEA dotyczy wołowiny, wieprzowiny [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejINFORMACJA DLA PRODUCENTÓW EKOLOGICZNYCH DOTYCZĄCA STOSOWANIA PASZ I SUROWCÓW DO PRODUKCJI

Aktualności Rolnicze

INFORMACJA DLA PRODUCENTÓW EKOLOGICZNYCH DOTYCZĄCA STOSOWANIA PASZ I SUROWCÓW DO PRODUKCJI W związku z napływającymi informacjami, dotyczącymi wprowadzania do obrotu pasz konwencjonalnych oznakowanych terminami tj. „bio” i „eko” lub innymi terminami mogącymi wprowadzać w błąd poprzez sugerowanie, że odnoszą się do ekologicznej metody produkcji, producentów poszukujących pasz do produkcji ekologicznej, informujemy, że przy zakupie pasz jak i innych surowców należy zwracać szczególną [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejInformacja dla producentów ekologicznych dotycząca stosowania pasz i surowców do produkcji

Aktualności Rolnicze

Informacja dla producentów ekologicznych dotycząca stosowania pasz i surowców do produkcji W związku z napływającymi informacjami, dotyczącymi wprowadzania do obrotu pasz konwencjonalnych oznakowanych terminami tj. „bio” i „eko” lub innymi terminami mogącymi wprowadzać w błąd poprzez sugerowanie, że odnoszą się do ekologicznej metody produkcji, producentów poszukujących pasz do produkcji ekologicznej, informujemy, że przy zakupie pasz jak i innych surowców należy zwracać [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »