Informacje
Żywność funkcjonalna: chwilowa moda czy przyszłość całej branży spożywczej?
30-10-2017
W Europie, w 2016 r. wartość rynku żywności funkcjonalnej sięgnęła wg KPMG 117 mld EUR, w Polsce zaś – 3,7 mld EUR1. Wg ekspertów Banku Zachodniego WBK ten segment sektora spożywczego, cały czas rośnie i rósł będzie, tak w kraju, jak i za granicą.
Według badań firmy Mintel, czterech na dziesięciu respondentów w wybranych krajach europejskich (Francja, Hiszpania, Niemcy, Polska i Włochy) deklaruje gotowość, aby zmienić swój styl życia na ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo