Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności

Informacje Prasowe

Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Nowy rok to nowe wyzwania, także dla przedsiębiorstw związanych z segmentem spożywczym. Jedno natomiast jest niezmienne, certyfikacje żywności organizowane przez Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” już od 2011 roku. Pierwszy w tym roku audyt odbędzie się już 5 lutego w Sosnowcu a Loża Ekspertów oceni rodzimą żywność [więcej...]

XXXIV certyfikacja żywności już 30 października. Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu

Informacje Prasowe

XXXIV certyfikacja żywności już 30 października. Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu- Udział w tego typu przedsięwzięciach to doskonała możliwość promowania bardzo dobrej jakości wyrobów pochodzących z polskich upraw - informuje Ewelina Staniszewska z firmy PRIMAVEGA Sp. z o.o., wielokrotnego laureata programu „Doceń polskie”. Ostatnia w tym roku certyfikacja żywności odbędzie się już 30 października w Sosnowcu. Patronat nad atestacjami „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i [więcej...]

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniach

Informacje Prasowe

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniachOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   To najważniejszy posiłek w ciągu dnia, daje nam energię i siłę potrzebną do efektywnego funkcjonowanie zarówno rano, jak i po południu. Śniadanie - bo o nim mowa – sprzyja dobrej pracy mózgu, poprawia samopoczucie a także wspomaga odchudzanie. Oto 5 powodów dla których nie warto o nim zapominać! O doskonałych właściwościach [więcej...]

Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Już od 2011 roku Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” w ten sposób ocenia specjały należące do asortymentu polskich producentów żywności. Ostatnia tegoroczna certyfikacja odbędzie się 30 października. Tego dnia jury programu pozna walory żywności, która jak sami wspominają, [więcej...]

Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów

Informacje Prasowe

Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Świadomość rodzimych producentów żywności odnosząca się do jakości proponowanych specjałów, z roku na rok jest coraz wyższa. Dlatego też minioną, XXXIII certyfikację żywności podsumować można trzema wyrażeniami: różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty. Organizowany w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego [więcej...]

Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenie

Informacje Prasowe

Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenieDo Europy zawędrowały w kupieckich karawanach po to, by następnie rozprzestrzenić się jako uprawy. Początkowo budziły niechęć i skrajne emocje, jednak w rezultacie na stałe zagościły w naszym menu. Warzywa – bo o nich mowa - szczególnie te zielone, uznawane są obecnie za jedne z najzdrowszych propozycji kulinarnych. Zawarty w nich barwnik – niedoceniany chlorofil - odpowiada za poprawę zdrowia, zwiększenie energii [więcej...]

Olej Kujawski na Dzień Polskiej Żywności

Informacje Prasowe

Olej Kujawski na Dzień Polskiej Żywności Już teraz warto zaznaczyć w kalendarzu datę 25 sierpnia, wtedy bowiem przypada Dzień polskiej żywności. Nietypowe święto, którego inicjatorami są organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, będziemy obchodzić już po raz siódmy. To świetna okazja, aby przypomnieć jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Na tę okazję warto zapoznać się z propozycjami pysznych dań [więcej...]

Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności

Informacje Prasowe

Polscy producenci twórcami wysokiej jakości żywności    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Certyfikacje produktów spożywczych odbywają się już od 2011 roku. Od tego czasu, cztery razy w roku, Loża Ekspertów przyznaje punkty zgłoszonym do oceny wyrobom spożywczym polskich producentów żywności. Nie inaczej stało się podczas XXXII audytu produktów spożywczych, organizowanego w ramach Ogólnopolskiego [więcej...]

Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowca. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

Informacje Prasowe

Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowca. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności. Kolejny, 32. audyt programu [więcej...]

Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowca. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!

Informacje Prasowe

Polscy producenci żywności zawitają do Sosnowca. Certyfikacja produktów spożywczych po raz 32!    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mięsa (w tym dziczyzna), ryby, słodycze, napoje, alkohole, lody wegańskie, bezglutenowe pieczywo, warzywa, owoce, regionalne specjały, przetwory, czy wyroby marki własnej – to produkty polskich producentów żywności, które wyróżnione zostały w trakcie 31. certyfikacji żywności. Kolejny, 32. audyt programu [więcej...]

Wielkanoc nieco mniej tradycyjna!

Informacje Prasowe

Wielkanoc nieco mniej tradycyjna!  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Tatar z pstrąga z jabłkiem i ogórkiem, Krem z brokułów z grzankami i pastą feta i wiosenne pierogi z botwiną nijak nie kojarzą nam się z Wielkanocą. Żurek, biała kiełbasa, jaja to dania, które jako pierwsze przychodzą nam na myśl, gdy zbliża się ten świąteczny czas w roku... A może tak postawić na nieco więcej szaleństwa [więcej...]

Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności

Informacje Prasowe

Niedoceniony i wartościowy – Olej rzepakowy sprzyja witalności    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     Potrawy przygotowywane w związku ze zbliżającą się Wielkanocą mogą stać się nie lada wyzwaniem! Tym bardziej, że święta następują po okresie Wielkiego Postu, w związku z tym przygotowane specjały zjadamy z podwójnym smakiem. Niewielu zdaje sobie jednak sprawę z tego, jak ważnym elementem potraw może stać się olej rzepakowy [więcej...]

Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”. Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości!

Informacje Prasowe

Siła tkwi w znaku „Doceń polskie”.  Polscy producenci żywności świadomi korzyści z posiadania certyfikatu jakości!    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Posiadanie znaku "Doceń polskie" daje nam satysfakcję z dobrze wykonanej pracy. Dostajemy potwierdzenie z zewnątrz, od ludzi którzy zawodowo zajmują się żywnością, że wyprodukowaliśmy dobry wyrób – wyjaśnia Rafał Zdziebło reprezentujący Firmę Handlową RATOS-NATURA S.C. Polscy producenci żywności posiadają coraz większą [więcej...]

Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

Aktualności Rolnicze

Tradycyjne, nowoczesne… smaczne!  Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze      Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”. Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent [więcej...]

Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami

Informacje Prasowe

Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych. Wówczas oni także stają przed dylematem; jakie przekąski bądź dania podać gościom? [więcej...]

Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

Informacje Prasowe

Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI! Każdy z laureatów programu otrzymuje [więcej...]

Popularne dania w mniej znanej odsłonie

Informacje Prasowe

Popularne dania w mniej znanej odsłonie  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     Słyszysz pierogi, myślisz: ruskie? Kapusta kojarzy Ci się jednoznacznie z gołąbkami, a pomidorową uznajesz tylko z ryżem albo wyłącznie z makaronem? Ten tekst jest właśnie dla Ciebie! Sprawdź jak nadać nowego smaku popularnym polskim potrawom. Popularne dania w mniej znanej odsłonie Każda kulinarna podróż rozpoczyna się od produktów. [więcej...]

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

 Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi  honorowym patronem atestacji programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Już po raz dziewiąty Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi objął honorowym patronatem certyfikacje żywności organizowane w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Należy zaznaczyć, że resort rolnictwa wspiera audyty produktów spożywczych od początku istnienia programu. Każdego roku organizowane są cztery certyfikacje. [więcej...]

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

Informacje Prasowe

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty- tak najkrócej można podsumować XXX atestację żywności programu „Doceń polskie”, która odbyła się 24 października br. w Sosnowcu. Jubileuszowe obrady Loży Ekspertów skłaniają do refleksji nie tylko nad dotychczasowymi audytami, ale także sektorem spożywczym. Polska [więcej...]

Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności

Informacje Prasowe

Eksperci programu „Doceń polskie” po raz trzydziesty sprawdzili jakość żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Niemal 160 produktów ocenili członkowie Loży Ekspertów podczas minionej certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każda propozycja została sprawdzona indywidualnie, a następnie przyznano jej noty za smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny. To była czwarta w tym roku ocena żywności, a jednocześnie - trzydziesta w całej historii [więcej...]

Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty

Informacje Prasowe

Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości „Doceń [więcej...]

Podopieczni „Domu Aniołów Stróżów” w mysłowickiej stadninie ARABKA

Informacje Prasowe

Podopieczni „Domu Aniołów Stróżów” w mysłowickiej stadninie ARABKA  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Wspaniała atmosfera, mnóstwo atrakcji i kontakt z naturą - tak podsumować można spotkanie podopiecznych katowickiego Stowarzyszenia „Dom Aniołów Stróżów” w mieszczącej się w Mysłowicach Stadninie Koni ARABKA. Młodzież miała okazję zwiedzić stajnię, przejechać się na wierzchowcu oraz poznać wiele ciekawostek [więcej...]

Zupa na Dzień polskiej żywności

Informacje Prasowe

Zupa na Dzień polskiej żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     - Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”. Zbliżający się Dzień polskiej żywności - „święto” obchodzimy [więcej...]

Wołowina i dziczyzna na grilla

Informacje Prasowe

Wołowina i dziczyzna na grilla  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.   W jednej z książek Jonathana Carrolla znajdziemy zdanie „Grilla musiał [więcej...]

XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów branży spożywczej

Informacje Prasowe

XXIX atestacja programu „Doceń polskie”: przekrój trendów branży spożywczej    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Kolejna atestacja programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 25 lipca br. Loża Ekspertów obradowała po raz dwudziesty dziewiąty. Do oceny zakwalifikowano szeroką gamę artykułów spożywczych z oferty wytwórców z całego kraju. Organizatorzy przedsięwzięcia propagującego rodzimą żywność nie zwalniają [więcej...]

Dzień polskiej żywności obchodzić będziemy po raz szósty. „Święto” zainicjowali twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Informacje Prasowe

Dzień polskiej żywności obchodzić będziemy po raz szósty. „Święto” zainicjowali twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.   Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Weekendy sprzyjają celebrowaniu śniadania w rodzinnym gronie. Już jutro (25 sierpnia) przypada Dzień polskiej żywności, który dodatkowo skłania do cieszenia się smakiem rodzimych artykułów spożywczych. Rozpocznij ten dzień od pysznego śniadania przygotowanego z polskich produktów! Koktajl, omlet, a może ciasto drożdżowe z owocami? Śniadaniowe [więcej...]

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”      Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu. [więcej...]

Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?

Informacje Prasowe

Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?Pieczywo żytnie - podobnie jak pszenne - nadaje się do komponowania kanapek, grzanek czy tostów. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kremowych zup. Dietetyk Lucyna Michalak-Klimczak dzieli się kulinarnymi inspiracjami i podpowiada o czym należy pamiętać wybierając żytnie pieczywo i z czym najlepiej je łączyć.     Co warto wiedzieć o chlebie żytnim?   - Na wstępie warto przypomnieć, [więcej...]

25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności

Informacje Prasowe

25 sierpnia przypada Dzień polskiej żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Już teraz warto zaznaczyć w kalendarzu datę 25 sierpnia, wtedy bowiem przypada Dzień polskiej żywności. Nietypowe święto, którego inicjatorami są organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, będziemy obchodzić już po raz szósty. To świetna okazja, aby przypomnieć jak bogatym kulinarnym dziedzictwem [więcej...]

Na majówkę!

Informacje Prasowe

Na majówkę!  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik. Na majówkę! Promienie słońca i budząca się do życia po zimowym śnie przyroda zachęcają, by „wrzucić na luz”. Spotkanie w plenerze nie musi być bardzo formalne. Zamiast porcelanowej zastawy [więcej...]

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał: indywidualnie sprawdzają wszystkie produkty spożywcze zgłoszone do oceny i przyznają certyfikaty jakości wyróżniającym się propozycjom. [więcej...]

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

Informacje Prasowe

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jak branża spożywcza ocenia rok 2017? Czym zaskoczyły minione miesiące, jakie nowe trendy pojawiły się na rynku i co przyniesie przyszłość? Między innymi te pytania zadaliśmy laureatom Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Swoimi spostrzeżeniami dzielą się przedstawiciele siedmiu firm. Producent herbat; spółka [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów. Zgodnie z regulaminem programu, certyfikatem jakości nagradzane są tylko te z nich, które otrzymają od członków [więcej...]

31 stycznia zbierze się Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

31 stycznia zbierze się Loża Ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Każdy z laureatów programu promocyjnego „Doceń polskie” otrzymuje pakiet aż 12 różnorodnych narzędzi wspierających jego działalność. Profesjonalne zdjęcia żywności, konsultacje dot. znakowania żywności, czy wsparcie agencji PR - to tylko kilka przykładów z szerokiej oferty, jaką do wytwórców rodzimych wyrobów [więcej...]

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa

Informacje Prasowe

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów będzie obradowała już po raz dwudziesty szósty! Działalność programu nie ogranicza się jednak do organizowanych co kwartał audytów [więcej...]

Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE

Informacje Prasowe

 Sieć Netto promuje produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” - MARKI WŁASNE  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Netto promuje produkty marki własnej nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. Przy wszystkich sklepach sieci już dostępne są informacje o zdobytych certyfikatach, a to dopiero początek działań zaplanowanych przez Netto. Podczas XXIV atestacji żywności godłami „Doceń polskie”- MARKI WŁASNE i tytułami TOP PRODUKT [więcej...]

Laureaci programu „Doceń polskie” na festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Informacje Prasowe

Laureaci programu „Doceń polskie” na festiwalu „Gęsina nie tylko na św. Marcina”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Laureaci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” mają do dyspozycji szereg narzędzi wspierających propagowanie artykułów spożywczych nagrodzonych certyfikatem jakości „Doceń polskie”. Wśród nich jest możliwość udziału w targach i ciekawych wydarzeniach branżowych. Jednym z nich był II Ogólnopolski [więcej...]

Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?

Porady Rolnicze

Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Kontrolowane warunki „atmosferyczne”, walka ze szkodnikami przy pomocy ich naturalnych wrogów, ochrona przed zanieczyszczeniami drogowymi - to tylko niektóre zalety uprawy w szklarni. Poznaj je wszystkie! Przekonaj się także, w czym tkwi sekret doskonałego smaku polskich truskawek. Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw [więcej...]

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ostatnia z dotychczasowych atestacji miała miejsce 26 lipca br. w Sosnowcu. Członkowie [więcej...]

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

Informacje Prasowe

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Znamy już nazwiska kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności podczas konkursu organizowanego w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Wydarzenie, którego pomysłodawcą jest Wiesław Bober, odbędzie się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach. Celem spotkania jest propagowanie gęsiny [więcej...]

Polska żywność w centrum uwagi

Informacje Prasowe

Polska żywność w centrum uwagi  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy obchodzić już po raz 5. O rodzimych artykułach spożywczych będzie głośno także za sprawą Plebiscytu „KUCHNIA Polska [więcej...]

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia. Twórcy programu nie zwalniają jednak tempa! Z okazji jubileuszowej certyfikacji zostanie wydany ebook z przepisami kulinarnymi laureatów [więcej...]

XXIV atestacja produktów spożywczych. Do certyfikacji zgłoszono wyroby z oferty 75 polskich firm

Informacje Prasowe

XXIV atestacja produktów spożywczych. Do certyfikacji zgłoszono wyroby z oferty 75 polskich firm  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   - Jakość polskiej żywności rośnie, bardzo dobrze prezentują się także wyroby marki własnej. Zawsze powtarzam, że nasz organizm jest jak fabryka i tylko od nas zależy jakiego „paliwa” jej dostarczymy; żywność powinniśmy zatem wybierać bardzo starannie - tak Mirek Drewniak podsumował XXIV atestację produktów organizowaną w ramach [więcej...]

Eksperci na tropie produktów wysokiej jakości

Informacje Prasowe

Eksperci na tropie produktów wysokiej jakości Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent - to cechy produktów spożywczych nagrodzonych certyfikatami programu „Doceń polskie”. Przejrzyste i niezmienne od lat zasady przyznawania tych znaków jakości powodują, że inicjatywa propagująca rodzimą żywność cieszy się zainteresowaniem konsumentów i producentów. [więcej...]

Siła znaku „Doceń polskie”. Najbliższa certyfikacja żywności odbędzie się 26 kwietnia

Informacje Prasowe

Siła znaku „Doceń polskie”. Najbliższa certyfikacja żywności odbędzie się 26 kwietnia  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   - Jest on niezaprzeczalnie powodem do dumy - tak o godle promocyjnym „Doceń polskie” mówi Kamila Zubrycka-Sobolewska, właścicielka firmy Olejowy Raj. - Firmom z branży spożywczej gorąco polecamy zgłoszenie się do tej polskiej inicjatywy - zachęca Bogumił Klimiuk, reprezentujący markę MATECZNIK - Tradycja z Natury. Znaki jakości programu [więcej...]

SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie

Informacje Prasowe

SweetTARGi 2017 z udziałem programu Doceń polskie  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Za sprawą zakończonych 27 marca br. SweetTARGów, Katowice na trzy dni stały się jednym z najważniejszych punktów na mapie polskiej branży piekarsko-cukierniczej. Goście wydarzenia się nie zawiedli: na odwiedzających czekały prezentacje, konkursy, pokazy i degustacje. Specjalny pakiet propozycji przygotowali także twórcy Ogólnopolskiego [więcej...]

Morwa biała bez tajemnic

Informacje Prasowe

Morwa biała bez tajemnic  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Co łączy morwę z jedwabnikami? Dlaczego matki karmiące powinny pić napar z młodych liści tej rośliny? Z jakiego powodu po morwę powinny sięgać osoby zmagające się z cukrzycą? Wreszcie, jak spożywać morwę? Poniższy tekst dostarczy Ci odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące rośliny, której łacińska nazwa brzmi „Morus alba”. [więcej...]

Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

 Rok 2016 w branży spożywczej.  Podsumowanie laureatów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Najwyższy czas podsumować ubiegły rok! Laureaci programu „Doceń polskie” dzielą się nie tylko spostrzeżeniami dot. minionych dwunastu miesięcy i opiniami na temat korzyści związanymi z posiadaniem certyfikatu „Doceń polskie”, ale także zdradzają plany na najbliższe miesiące. Rok 2016 w branży spożywczej. Podsumowanie laureatów [więcej...]

Podsumowanie XXIII audytu żywności organizowanego w ramach programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

 Podsumowanie XXIII audytu żywności organizowanego w ramach programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Prawie 600 km musiał pokonać jeden z produktów zgłoszonych do udziału w XXIII atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Podczas certyfikacji zorganizowanej 1 lutego w Sosnowcu eksperci ocenili wyroby z oferty niemal 80 firm. Najliczniejszą reprezentację miało woj. mazowieckie, a co ósmy wytwórca jest z branży mięsnej. Ogólnopolski [więcej...]

XXIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXIII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wyroby niemal 80 producentów z całej Polski oceniono podczas XXIII certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Każdy z ponad 180 artykułów spożywczych został indywidualnie sprawdzony przez członków Loży Ekspertów; wszystko po to, aby znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorować wyróżniającą się [więcej...]

Program „Doceń polskie” nagrodzony przez fundację Pomaganie jest trendy

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie” nagrodzony przez fundację Pomaganie jest trendy Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Program „Doceń polskie” został nagrodzony przez fundację Pomaganie jest trendy. Organizatorów przedsięwzięcia promującego rodzimą żywność wysokiej jakości i jej wytwórców uhonorowano podczas Gali Mediów i Przedsiębiorców Dobroczynności 2016. Wydarzenie miało miejsce 19 grudnia w Warszawskiej Operze Kameralnej. Program [więcej...]

Cztery smaczne sposoby na jesienne chłody - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Cztery smaczne sposoby na jesienne chłody - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Odpowiednio przygotowane i doprawione potrawy nie tylko zaspokajają głód, ale także rozgrzewają. Sok, zupa i ciasto z przyprawami korzennymi to idealne propozycje dla zmarzluchów. Z kolei m.in. dla miłośników aktywności na świeżym powietrzu powstały samopodgrzewające się dania, dzięki którym nawet bez wody, prądu i ognia można [więcej...]

Program „Doceń polskie” partnerem merytorycznym KONGRESU 590

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie” partnerem merytorycznym KONGRESU 590  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Każda inicjatywa wspierająca polskie firmy jest warta uwagi, tym bardziej gdy o rodzimych przedsiębiorstwach dyskutują przedstawiciele różnych środowisk - mówi Marek Bielski, twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” o KONGRESIE 590. Przedsięwzięcie promujące żywność krajowych wytwórców [więcej...]

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej

Informacje Prasowe

 Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej  Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni. Świadomość konsumentów rośnie, a w odpowiedzi na ich potrzeby przedstawiciele polskiego sektora FMCG przygotowują coraz ciekawsze wyroby - to konkluzje z przeprowadzonego 27 października br. audytu artykułów spożywczych. Specjaliści po raz dwudziesty [więcej...]

Program „Doceń polskie”. XXII audyt żywności w liczbach

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie”. XXII audyt żywności w liczbach  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   27 października w Sosnowcu odbyła się XXII certyfikacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa liczenie punktów przyznanych żywności przez ekspertów z branży spożywczej. To na podstawie ich liczby zapada decyzja o uhonorowaniu wyrobów certyfikatem „Doceń [więcej...]

Za nami Dzień polskiej żywności.

Informacje Prasowe

Za nami Dzień polskiej żywności. Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Za nami Dzień polskiej żywności. Za sprawą nietypowego święta, 25 sierpnia (już po raz czwarty) rodzime produkty spożywcze były w centrum zainteresowania. Pomysłodawcy wydarzenia - twórcy programu „Doceń polskie” - nie zwalniają tempa i kontynuują propagowanie polskich artykułów spożywczych. Na obchodach Dnia polskiej żywności ich działania [więcej...]

Dzień polskiej żywności. 25 sierpnia doceń rodzime produkty

Informacje Prasowe

Dzień polskiej żywności. 25 sierpnia doceń rodzime produkty Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Olej z ostropestu plamistego, syrop z rokitnika, gęsi smalec, specjały z dziczyzny, pieczywo z czarnuszką, czekolady ze smakowitymi dodatkami - to tylko niektóre spośród szeregu interesujących wyrobów oferowanych przez rodzimych producentów z branży spożywczej. Obchodzony 25 sierpnia Dzień polskiej żywności jest świetną okazją, [więcej...]

XXI audyt żywności. Optymistyczne wnioski ekspertów z branży spożywczej

Informacje Prasowe

XXI audyt żywności. Optymistyczne wnioski ekspertów z branży spożywczej  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Polscy producenci oferują żywność wysokiej jakości - tak najkrócej można podsumować niedawny audyt zorganizowany w ramach programu „Doceń polskie”. Dwudziesta pierwsza certyfikacja artykułów spożywczych odzwierciedliła także różnorodność produktów rodzimych firm. To bardzo dobra wiadomość dla konsumentów, [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Eksperci sprawdzili jakość polskiej żywności

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Eksperci sprawdzili jakość polskiej żywności    Ponad 130 produktów z oferty 63 firm ocenili specjaliści z branży spożywczej podczas XXI atestacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O zdobycie godła jakości starali się producenci niemal z całej Polski. Audyt miał miejsce 27 lipca br. w Czeladzi. 27 lipca br. w Czeladzi odbyła się certyfikacja artykułów spożywczych zorganizowana [więcej...]

Doceniamy polskie produkty. Producenci o patriotyzmie konsumenckim

Informacje Prasowe

Doceniamy polskie produkty. Producenci o patriotyzmie konsumenckim  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” od pięciu lat zachęcają do wybierania artykułów spożywczych rodzimych producentów. Obserwacje wytwórców żywności potwierdzają, że świadomość konsumentów rośnie, a pochodzenie produktu ma coraz większy wpływ na decyzje zakupowe. [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Pięć ciekawostek na temat mleka

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Pięć ciekawostek na temat mleka „Co się stało, co się stało?” „Gwałtu, mleko wyleciało!” - tymi słowami rozpoczyna się wiersz Jana Brzechwy pt. „Mleko”. Jak kończy się ta historia? Wbrew pozorom, bardzo smakowicie! Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, tylko przekonać się jakie ciekawostki wiążą się z tym z pozoru zwyczajnym produktem spożywczym.     Język potoczny, popkultura, sztuka, pielęgnacja zdrowia i [więcej...]

W jakim kierunku zmierza branża spożywcza?

Informacje Prasowe

W jakim kierunku zmierza branża spożywcza?   Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Mija pięć lat od pierwszej certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu „Doceń polskie”. Podczas dwudziestego audytu, który odbył się 27 kwietnia br. w Czeladzi, członkowie Loży Ekspertów ocenili niemal 170 artykułów z asortymentu 75 firm. Jubileuszowa atestacja produktów spożywczych była także pretekstem [więcej...]

Promowanie rodzimej żywności - Case studies laureatów programu „Doceń polskie”

Aktualności Rolnicze

Promowanie rodzimej żywności - Case studies laureatów programu „Doceń polskie” Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Promowanie artykułów spożywczych wymaga korzystania z narzędzi różnego typu. Doskonale zdają sobie z tego sprawę laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie”. Producenci żywności nagrodzeni przez Lożę Ekspertów dzielą się swoimi spostrzeżeniami związanymi ze zdobyciem certyfikatów jakości, a także zachęcają innych [więcej...]

Producenci żywności podsumowują 2015 rok

Informacje Prasowe

Producenci żywności podsumowują 2015 rok  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Producenci artykułów spożywczych, których wyroby zostały wyróżnione przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”, podsumowują ubiegły rok - dzielą się opiniami dotyczącymi branży i planami na najbliższe miesiące. Choć wytwórcy różnią się ofertą, zasięgiem i sposobem funkcjonowania, ich opinie [więcej...]

Polska żywność: nowoczesne trendy można pogodzić z poszanowaniem tradycji

Informacje Prasowe

Polska żywność: nowoczesne trendy można pogodzić z poszanowaniem tradycji  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Produkty biorące udział w audytach żywności organizowanych w ramach programu „Doceń polskie” są odzwierciedleniem sytuacji branży oraz stylu życia konsumentów. Nie inaczej było podczas styczniowej certyfikacji wyrobów spożywczych, podczas której członkowie Loży Ekspertów programu propagującego polską żywność oceniali [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Aktualności Rolnicze

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”  Smak, wygląd oraz stosunek jakości do ceny - te cechy rodzimej żywności oceniają członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” podczas organizowanych cyklicznie audytów. Pierwsza w tym roku, a jednocześnie dziewiętnasta w historii programu, atestacja produktów spożywczych odbyła się 27 stycznia br. w Czeladzi. Tego dnia eksperci ocenili w sumie 180 wyrobów [więcej...]

Kolejny rok z polską żywnością w roli głównej

Informacje Prasowe

Kolejny rok z polską żywnością w roli głównejOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Wsparcie laureatów przez profesjonalną agencję PR, Dzień polskiej żywności, działania w social media, strona internetowa i blog programu „Doceń polskie”, Mapa Dobrego Smaku, kwartalnik „Doceń Dobre Wiadomości” - m. in. przy pomocy tych narzędzi promowana jest żywność nagrodzona certyfikatem „Doceń polskie”. Organizatorzy przedsięwzięcia [więcej...]

Święta last minute - trzy proste przepisy na wyjątkowe specjały

Porady Rolnicze

Święta last minute - trzy proste przepisy na wyjątkowe specjałyOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Gotowanie nie jest Twoją domeną? A może zwyczajnie brakuje Ci czasu na przygotowanie świątecznych potraw? Wspólnie z laureatami programu „Doceń polskie” zapraszamy do przyrządzenia wyjątkowych dań - ich wykonanie nie wymaga dużego nakładu sił i czasu, a smakują wybornie! Są proste w przygotowaniu, składają się głównie z polskich składników [więcej...]

12 przedświątecznych wskazówek kulinarnych

Porady Rolnicze

12 przedświątecznych wskazówek kulinarnychŚwięta za pasem. Zanim zasiądziemy z najbliższymi przy świątecznym stole trzeba przygotować to, co będziemy wspólnie spożywać. Co zrobić, by barszcz nie stracił koloru? Jak zyskać pewność, że pierogi będą udane? O czym trzeba pamiętać kupując karpia? W jaki sposób gotować łazanki? Co zrobić, by sałatka warzywna była nie tylko smaczna, ale i zdrowa? Na te i inne pytania odpowiada mistrz kuchni Mirek Drewniak [więcej...]

Minister rolnictwa honorowym patronem programu „Doceń polskie”

Aktualności Rolnicze

Minister rolnictwa honorowym patronem programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Przyszłoroczna edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” będzie realizowana pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. - (…) Jestem przekonany, że uczestnictwo w programie „Doceń polskie” przyniesie wiele korzyści producentom i przyczyni się do promocji tradycyjnych wyrobów -napisał Krzysztof [więcej...]

Siła prostoty. Gęś na św. Marcina

Informacje Prasowe

Siła prostoty. Gęś na św. Marcina Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   „Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” - pierwsza część tego starego porzekadła jest nam doskonale znana, mniejszą popularnością cieszy się natomiast sama gęsina. Przypadające 11 listopada wspomnienie biskupa z Tours to pretekst, by przyjrzeć się bliżej temu mięsu i poznać jego smak. [więcej...]

Eksperci po raz osiemnasty ocenili żywność rodzimych producentów

Aktualności Rolnicze

Eksperci po raz osiemnasty ocenili żywność rodzimych producentów Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Ponad 200 wyrobów spożywczych wzięło udział w audycie żywności zorganizowanym 28 października br. w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wśród nich znalazły się m.in. pieczywo, wędliny, słodycze, nabiał, dania gotowe, przekąski i napoje. Każdy produkt został indywidualnie sprawdzony, po czym [więcej...]

Program „Doceń polskie” - szansa dla rodzimych producentów żywności

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie” - szansa dla rodzimych producentów żywności Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Specjaliści z branży spożywczej już po raz kolejny ocenią żywność polskich producentów. 28 października w Czeladzi odbędzie się XVIII audyt artykułów biorących udział w programie „Doceń polskie”. Certyfikaty potwierdzające rodzime pochodzenie wyrobów i ich wysoką jakość otrzymają tylko wyróżniające się propozycje [więcej...]

Za nami trzeci Dzień polskiej żywności

Informacje Prasowe

Za nami trzeci Dzień polskiej żywnościOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Zainicjowany przez twórców programu „Doceń polskie”, Dzień polskiej żywności stał się doskonałym pretekstem do rozmawiania o bogactwie i różnorodności oferty rodzimych wytwórców produktów spożywczych. Z okazji tego specjalnego „święta”, 25 sierpnia polska żywność była jednym z dominujących [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”    Polska kuchnia to coś więcej niż pierogi, bigos i zupa pomidorowa. Przekonaj się o tym - wróć do smaków dzieciństwa lub poeksperymentuj z tradycyjnymi daniami. Przypadający 25 sierpnia Dzień polskiej żywności to idealny pretekst, by to zrobić! Mirek Drewniak, mistrz kuchni, z tej okazji proponuje powrót do kaszy jaglanej. „Jaglotto” i nie tylko. Kasza jaglana na Dzień polskiej żywności W [więcej...]

Rekordowy XVII audyt żywności starającej się o zdobycie godła „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Rekordowy XVII audyt żywności starającej się o zdobycie godła „Doceń polskie”Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W XVII audycie żywności organizowanym w ramach programu „Doceń polskie” wzięło udział ponad 200 produktów z asortymentu rekordowo wysokiej liczby 81 firm. Specjaliści z branży spożywczej ocenili indywidualnie każdy artykuł żywnościowy i przyznali mu noty w trzech kategoriach. Trwa podliczanie punktów, ale już teraz można stwierdzić, że lipcowa [więcej...]

Czego jeszcze nie wiecie o serniku

Informacje Prasowe

Czego jeszcze nie wiecie o sernikuOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”. To jedno z najpopularniejszych polskich ciast, które było znane już w Starożytności, a do naszego kraju sprowadził je król Jan III Sobieski. Idealny zarówno na gorące dni, jak i chłodne wieczory. Przepyszny deser, który 30 lipca obchodzi swoje święto. Międzynarodowy Dzień Sernika to idealny pretekst do zapoznania się z dziejami tego specjału [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Dlaczego mieszkańcy Bliskiego Wschodu rzadko sięgają po mleko? Jaki związek z mlekiem ma Droga Mleczna? Czym charakteryzuje się mleko krów rasy Jersey? W jakim celu Maria Antonina piła codziennie maślankę? Dlaczego dorośli ludzie powinni ograniczać spożycie mleka, wybierając w zamian napoje mleczne? Odpowiedzi na te i inne pytania dostarczy Ci poniższy tekst. Przekonaj się, jak wiele tajemnic skrywa popularny produkt spożywczy [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Aktualności Rolnicze

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem. Przed uczestnikami ostatnia możliwość do wspólnej debaty. Dziesiąta konferencja PKR odbędzie się 13 kwietnia w Łodzi. Polski Kongres [więcej...]

Na co zwracać uwagę kupując jajka?

Informacje Prasowe

Na co zwracać uwagę kupując jajka?- Wiem co jem - mówi Jerzy Janiczek o produktach fermy, którą prowadzi od 30 lat i zachęca konsumentów do spożywania jajek; podpowiada na co zwracać uwagę robiąc zakupy i rozprawia się z mitami dotyczącymi cennego produktu zamkniętego w skorupce. Historia Fermy Drobiu Janiczek rozpoczęła się trzy dekady temu. W gospodarstwie położonym w Bukowie (pow. wodzisławski, woj. śląskie) hodowanych jest obecnie 80 tys. [więcej...]

Kapusta - królowa polskich warzyw

Informacje Prasowe

Kapusta - królowa polskich warzywKapusta jest jednym z najpopularniejszych warzyw. W Polsce pojawiła się już w XIV wieku, za sprawą kuchni niemieckiej. Polacy chętnie wykorzystują ją w postaci kiszonej; bigos, kapuśniaczek, farsz do pierogów i uszek to tylko niektóre dania królujące na polskich stołach. Kapusta - królowa polskich warzyw 1. Słowo „kapusta” wywodzi się z łacińskiego „caputium”, czyli główka. 2. [więcej...]

Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!

Informacje Prasowe

Jesz mało chleba? Sprawdź dlaczego warto to zmienić!Pieczywo jest źródłem m.in. białka, witamin, składników mineralnych i błonnika. Polscy piekarze oferują różnorodne wyroby wysokiej jakości, mimo to spożycie chleba spada. Z tego tekstu dowiesz się dlaczego warto sięgać po wypieki, czym charakteryzują się podstawowe grupy pieczywa i na co zwracać uwagę robiąc zakupy. O zaletach pieczywa, sposobach rozpoznawania najbardziej wartościowych wypieków oraz sytuacji [więcej...]

Nowe prawo żywnościowe. Sprawdź jakie będą skutki obowiązywania rozporządzenia UE

Informacje Prasowe

Nowe prawo żywnościowe. Sprawdź jakie będą skutki obowiązywania rozporządzenia UEOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” 13 grudnia 2014 będzie ważnym dniem dla wszystkich osób dokonujących świadomych zakupów. Od tego dnia obowiązywać będzie większość przepisów rozporządzenia Unii Europejskiej nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Co to oznacza w praktyce? Swoją wiedzą na temat nowego prawa dzieli się Katarzyna Szatkowska [więcej...]

Artykuły z godłem „Doceń polskie” na targach HORECA w Krakowie

Informacje Prasowe

Artykuły z godłem „Doceń polskie” na targach HORECA w Krakowie7 listopada bieżącego roku zakończyły się 22. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA. Podczas trzydniowego wydarzenia swoje wyroby zaprezentowało ponad 330 wystawców z całego świata. Uczestnicy targów mieli okazję przekonać się m.in. o walorach produktów nagrodzonych przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”. W gronie wystawców znaleźli się bowiem laureaci tego [więcej...]

Rośnie jakość rodzimej żywności. Wnioski z XIV audytu programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Rośnie jakość rodzimej żywności. Wnioski z XIV audytu programu „Doceń polskie”XIV audyt żywności biorącej udział w programie „Doceń polskie” przeszedł do historii. 22 października Loża Ekspertów oceniła wyroby z asortymentu ponad 60 firm i decydowała, które ze zgłoszonych produktów należy wyróżnić godłem „Doceń polskie”. Audyt był okazją do rozmów o kondycji polskiej branży spożywczej i jakości produktów żywnościowych. Do udziału w [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”22 października w Białymstoku będzie miała miejsce już piąta konferencja organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Partnerem merytorycznym cyklu debat przedstawicieli branży rolno-spożywczej jest program „Doceń polskie”. Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku Polski Kongres Rolnictwa to wydarzenie cykliczne, składające się z dziesięciu konferencji, organizowanych w różnych [więcej...]

Polscy producenci żywności doceniają znak jakości „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Polscy producenci żywności doceniają znak jakości „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   INFORMACJA PRASOWA Od ośmiu lat organizatorzy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” namawiają do sięgania po żywność krajowych producentów. Wartościową rekomendacją dla konsumentów szukających rodzimych artykułów spożywczych wysokiej jakości są certyfikaty programu. Każdy kolejny audyt, podczas [więcej...]

Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie” rozpoczyna kampanię wizerunkową w TV POLSAT  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Twórcy Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” doskonale wiedzą, jak ważna w dzisiejszych czasach jest wysokiej jakości żywność. Dlatego też tak istotne jest jej promowanie. Mimo, iż program promocyjny oferuje swoim laureatom bogaty pakiet działań promocyjnych, jego organizatorzy nie spoczywają na laurach. Już od [więcej...]

ROZPORZĄDZENIE DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA ŻYWNOŚCI W PRAKTYCE

Informacje Prasowe

ROZPORZĄDZENIE DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA ŻYWNOŚCI W PRAKTYCE  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W grudniu br. miną dokładnie 4 lata od wejścia w życie unijnych przepisów w zakresie znakowania żywności. Jak rozporządzenie zmieniło polską branżę spożywczą? Swoimi doświadczeniami dzieli się specjalista Centrum Znakowania Żywności oraz producenci. ROZPORZĄDZENIE DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA ŻYWNOŚCI W PRAKTYCE Dokładnie 13 grudnia 2014 roku w [więcej...]

Cykoria na trzy sposoby

Informacje Prasowe

Cykoria na trzy sposoby  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach. Cykoria, bo o tym warzywie mowa, jest znana i ceniona zwłaszcza [więcej...]

Kucharze z Sosnowca zwycięzcami konkurs kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Informacje Prasowe

Kucharze z Sosnowca zwycięzcami konkurs kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Duet Bartłomiej Kornacki i Przemysław Gościniak reprezentujący Hotel Centrum Sosnowiec zwyciężył w konkursie organizowanym w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Prace kucharzy oceniali znani i doświadczeni mistrzowie sztuki kulinarnej. Zdobywcy pierwszego miejsca przygotowali „Podwędzany [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »