Od najbliższego piątku do połowy września najsmaczniejsze gruntowe pomidory z Wielkopolski będą dostępne na trzech warszawskich targach – Targu Koszyki w Śródmieściu, LeTargu w Wilanowie oraz na Targu Śniadaniowym na Żoliborzu. Organizatorem akcji „Pomidory na przetwory” jest marka Pudliszki – ekspert w dziedzinie uprawy warzyw.
Polskie pomidory to pełnia niepowtarzalnego smaku i bogactwo wartości odżywczej – w każdym czerwonym owocu kryje się ponad trzydzieści witamin, minerałów i składników korzystnych dla zdrowia. A w sierpniu możemy korzystać z tych najlepszych – gruntowych, wyhodowanych ze starannie wyselekcjonowanych, pochodzących ze sprawdzonych źródeł ziaren, bez GMO. Dzięki marce Pudliszki i pomidorom uprawianym w tym regionie, teraz również warszawianie będą mogli dłużej cieszyć się wyjątkowym smakiem lata nie tylko w daniach gotowych, ketchupie oraz koncentratach marki Pudliszki, ale także w postaci domowych przetworów.
Wielkopolska kraina urodzaju
Klimat w regionie Pudliszek, skąd pochodzą pomidory, jest idealny do ich uprawy - średnia ilosć opadów jest tam najniższa w Polsce, a liczba dni słonecznych najwyższa. Dodatkowo, 80% upraw jest zbieranych ręcznie, aby zachować jak najwięcej walorów warzyw.
Trzy warszawskie lokalizacja – cztery kolejne weekendy
Właśnie te pomidory, doglądane każdego dnia przez plantatorów z wielopokoleniowym doświadczeniem, można kupić w sierpniu i wrześniu w następujących terminach i lokalizacjach:
- 23 sierpień – piątek – Targ Koszyki
- 24 sierpień – sobota - LeTarg
- 30 sierpień – piątek – Targ Koszyki
- 31 sierpień – sobota – LeTarg i Targ Śniadaniowy
- 5 września – czwartek – Targ Koszyki
- 6 września – piątek – Targ Koszyki
- 7 września – sobota – Targ Śniadaniowy
- 13 września – piątek – Targ Koszyki
- 14 września – sobota – Targ Śniadaniowy
Pomidory będą dostępne na stoisku z logotypem Pudliszki, w cenie 5 zł/kg. O walorach upraw opowie doświadczony sprzedawca, a ich smak na pewno zadowoli nawet największych smakoszy.