Pozostałości pestycydów w żywności: jak to wygląda UE?

owoce i warzywaDostępna jest najnowsza edycja rocznego raportu UE na temat pozostałości pestycydów w żywności. Stwierdzono, że prawie 96% próbek żywności mieści się w granicach dozwolonych prawem poziomów. EFSA przeanalizowała wyniki około 88 000 próbek pobranych z 28 państw członkowskich UE oraz Islandii i Norwegii. Z przeprowadzonych badań wynika, że w Polsce tylko 3,3% próbek przekroczyło dozwolone poziomy.

Wizualizacja danych EFSA >>>

 Źródło
 Krajowa Rada Izb Rolniczych
 http://krir.pl

125ml milk

owoce%20i%20warzywa
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: pozostałości; próbek; pestycydów; wygląda; żywności:; 2019; przekroczyło; islandii; norwegii.; przeprowadzonych; badań; wynika; ; polsce; dozwolone; czerwiec;  Źr&oa;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »