Otwarcie rynku marokańskiego dla polskiej wołowiny

W związku z uzgodnieniem weterynaryjnego świadectwo zdrowia dotyczącego wwozu do Królestwa Maroka mięsa wołowego (z kością lub bez kości) i produktów z mięsa wołowego pochodzących z Polski, od dnia 1 sierpnia 2016 roku Polska uzyskała możliwość eksportu mięsa wołowego na ten rynek.

Fot. Bydło mięsne

Fot. Bydło mięsne

Zakłady zatwierdzone zgodnie z przepisami UE mogą rozpocząć wysyłki tego towaru, zgodnego z wymaganiami zawartymi w świadectwie.

Tym samym zostały zakończone negocjacje prowadzone pomiędzy Głównym Inspektoratem Weterynarii a Krajowym Urzędem Bezpieczeństwa Zdrowotnego Produktów Żywnościowych (ONSSA) w Ministerstwie Rolnictwa i Rybołówstwa Morskiego Maroka.

 


Źródło
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
http://www.minrol.gov.pl/

125ml milk

Otwarcie rynku marokanskiego dla polskiej wolowiny 640x380
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: mięsa; wołowego; produktów; otwarcie; rolnictwa; polskiej; wołowiny; prowadzone; pomiędzy; głównym; negocjacje; wymaganiami; zosta;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »