Oświadczenie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa ze zdziwieniem przyjął informację podaną w dniu dzisiejszym (23.03.2018 r.) przez stację radiową Radia RMF FM, że zamierza odwołać z funkcji Prezesa Zarządu Stadniny Koni w Michałowie Macieja Grzechnika. A powodem tej decyzji ma być brak zgody obecnego Prezesa na przewodniczenie komitetowi organizacyjnemu aukcji Pride of Poland, która będzie zorganizowana w sierpniu br. w Janowie Podlaskim.

Oświadczamy, że Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa nie zamierza odwoływać Macieja Grzechnika ze stanowiska Prezesa Zarządu SK Michałów oraz że podobnie jak w poprzednich latach organizatorem aukcji sierpniowej są stadniny SK Janów Podlaski, SK Michałów oraz SO Białka.

Współpraca z KOWR układa się dobrze, nie zamierzam więc rezygnować z funkcji Prezesa SK Michałów – potwierdza Maciej Grzechnik.

Wszelkie informacje dotyczące aukcji oraz Czempionatu Narodowego będą zamieszczane na stronach internetowych stadnin.

Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa