Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich przystąpiły do organizacji
kolejnej edycji Ogólnopolskiego Konkursu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU. Konkurs realizowany jest pod patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Partnerzy wydarzenia: Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, Polska Federacja Rolna, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego,
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej, Związek Polskie Mięso.
Ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi 26 stycznia 2023 r. podczas IX Forum Sektora Wołowiny.
Celem Konkursu jest integracja środowiska hodowców bydła mięsnego i
opasowego z sektorem przemysłu mięsnego, upowszechniane wiedzy o chowie i hodowli
bydła ras mięsnych, ukazanie znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności
i dla gospodarki narodowej.
Kapitułę Konkursu stanowią przedstawiciele organizatora Konkursu, Patronów Honorowych i Patrona Medialnego. W wyniku Konkursu zostaną
wyłonieni najlepsi producenci bydła mięsnego za rok 2022 w trzech kategoriach: hodowca, producent opasów, producent odsadków.
Zwracamy się z prośbą o zgłaszania kandydatów do tytułu PRODUCENT
BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022 w terminie do 28 października 2022 roku w oparciu o
formularz rejestracyjny udostępniony na stronie:
https://pzpbm.pl/konkurs–pbmr–2022–zaproszenie/
Regulamin Konkursu znajduje się również na stronie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego (www.pzpbm.pl).
Źródło
Warmińsko - Mazurska Izba Rolnicza
http://www.wmirol.org.pl