Czwarta edycja konferencji branży spożywczej odbędzie się w dniach 11-12.04.2019 w Bystrej, k. Bielska Białej. Partnerem Technologicznym wydarzenia jest firma Siemens. Partnerem Strategicznym jest Polska Federacja Producentów Żywności – Związek Pracodawców.
Podczas tegorocznej edycji konferencji zaprezentowane zostaną m.in. możliwości pozyskania funduszy na modernizację przedsiębiorstw, rozwiązania pozwalające na szybką adaptację do potrzeb rynku, cyberbezpieczeństwo zakładów produkcyjnych oraz przykłady wdrożeń nowoczesnych rozwiązań przeprowadzonych w polskich zakładach produkcyjnych.
Organizatorzy zaplanowali cztery bloki tematyczne: Finansowanie inwestycji, Digitalizacja i automatyzacja zakładów produkcyjnych, Bezpieczeństwo produktu i cyberbezpieczeństwo oraz Dobre praktyki z rynku.
Do udziału w konferencji organizatorzy zapraszają osoby zarządzające przedsiębiorstwami, technologów i inżynierów produkcji i procesu produkcyjnego, osoby odpowiedzialne za planowanie inwestycji i kierowników utrzymania ruchu.
Koszt uczestnictwa w konferencji to 890 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju jednoosobowym, 790 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym oraz 500 PLN netto za udział bez noclegu. Uczestnicy konferencji mają zapewniony udział w konferencji, materiały konferencyjne, wyżywienie oraz zakwaterowanie zgodne z wybranym typem uczestnictwa.
Partnerami Głównymi konferencji są firmy ATER Logic, MDJ Electronic, RITTAL. Partnerami konferencji są firmy: Automatech, Baumer, DB Energy, Elettric80, ifm electronic, KUKA oraz Mawos. Konferencja została objęta patronatem Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowego Instytutu Badawczego oraz stowarzyszeń branżowych.
Konferencja odbędzie się w hotelu Golden Tulip Magnus **** w Bystrej, k. Bielska Białej.
Więcej informacji: www.konferencja-foodautomation.pl
Źródło Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej http://www.ierigz.waw.pl/