Kolejna edycja targów Seoul Food and Hotel odbyła się od 1 do 4 maja 2018 r. w Seulu w Korei Południowej. Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa po raz pierwszy zorganizował na tych targach polskie stoisko narodowe pod hasłem „Poland tastes good”.
Realizując działania promujące polskie artykuły rolno-spożywcze na rynkach zagranicznych na stoisku o powierzchni 72 m2 KOWR umożliwił 7 polskim firmom z sektora rolno-spożywczego produkującym m.in.: soki i inne produkty z owoców i warzyw, liofilizaty oraz słodycze prezentację oferty potencjalnym zagranicznym kontrahentom.
Drugiego dnia targów polskie stoisko odwiedził Ambasador RP w Republice Korei, Piotr Ostaszewski, który przeprowadził rozmowy z wszystkimi obecnymi na stoisku przedsiębiorcami. Omówił możliwości eksportu polskich produktów spożywczych do Korei Południowej oraz możliwości dalszej współpracy.
Każdego dnia targów na polskim stoisku odbywały się pokazy kulinarne. Ich celem była promocja polskiej kuchni i żywności oraz zaprezentowanie Polski jako kraju tradycyjnego i jednocześnie nowoczesnego pod względem kulinarnym.
W ramach misji gospodarczej, 30 kwietnia 2018 r. odbyło się spotkanie konsultacyjno-informacyjne dotyczące specyfiki rynku koreańskiego. Omówione zostały m.in.: kontekst historyczno-polityczny, specyfika rynku produktów spożywczych w Korei oraz możliwości wejścia polskich produktów spożywczych na rynek koreański. Ponadto, przedstawiciele firm mieli możliwość wizyt w dwóch największych sieciach handlowych (Lotte oraz Shinsegae), podczas których zapoznali się z asortymentem oraz cenami importowanych produktów.
Seul Food & Hotel to najstarsza impreza targowa w Korei, a zarazem jednez najważniejszych międzynarodowych targów żywności w Azji Południowo-Wschodniej. Targi skierowane są przede wszystkim do importerówi dystrybutorów żywności, detalistów, hurtowników, hotelarzy i restauratorów, a także producentów żywności. Targom towarzyszy wiele dodatkowych wydarzeń m.in. spotkania biznesowe z potencjalnymi koreańskimi importeramii dystrybutorami żywności.