Dodatkowe pieniądze na kredyty preferencyjne dla rolników. ARiMR zaprasza współpracujące banki do rezerwacji środków.

Pieniądze

Prezes Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, informuje o możliwości ubiegania się o pomoc finansową w formie kredytów preferencyjnych.

7 lutego 2020 r. na internetowej platformie aplikacyjnej Agencja udostępni współpracującym bankom dodatkowe limity akcji kredytowej oraz środki na dopłaty do oprocentowania kredytów na 2020 r..

Łączna pula środków na kredyty wyniesie:

Kredyty na sfinansowanie części kosztów inwestycji (z linii PR, RR, Z)

  • limit akcji kredytowej w wysokości 150 mln zł,
  • środki w kwocie 1,3 mln zł na dopłaty do oprocentowania w/w kredytów.

Kredyty na wznowienie produkcji po klęskach żywiołowych (z linii K01, K02, DK01, DK02)

  • limit akcji kredytowej w wysokości 250 mln zł,
  • środki w kwocie 5,4 mln zł na dopłaty do oprocentowania w/w kredytów.

O kredyty rolnicy mogą ubiegać się w Banku Polskiej Spółdzielczości S.A. i SGB-Banku S.A., a także w zrzeszonych w nich Bankach Spółdzielczych oraz w bankach BNP Paribas Bank Polska S.A., Krakowskim Banku Spółdzielczym, PEKAO S.A., Santander Bank Polska S.A.

Szczegółowe warunki i zasady udzielania kredytów są dostępne w zakładce "Pomoc krajowa".

 

 Źródło
 Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa
 http://www.arimr.gov.pl/

125ml milk

csm 50 100 slider 07 4298d57840
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: kredyty; dodatkowe; kredytów; oprocentowania; dopłaty; środki; kredytowej; kwocie; ; ; wysokości; pieniądze; bankach; polska; środków.; współpracujące; preferencyjne; rolników.; z;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »