Seoul Food & Hotel to jedne z największych i najstarszych targów, skierowanych do szeroko rozumianego przemysłu spożywczego. Przyciągają wielu klientów, dystrybutorów, hurtowników, detalistów i producentów z całej Korei Południowej, Azji oraz innych rynków.
Targi Seoul Food & Hotel, które trwają od 8 do 11 maja 2012 r. stanowią doskonałe narzędzie służące do nawiązywania kontaktów i poszerzania rynków zbytu dla unijnych producentów mięsa wołowego i wieprzowego.
Z możliwości prezentacji na targach skorzystała Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, tj. pomysłodawca i organizator programu informacyjno – promocyjnego dotyczącego świeżej, schłodzonej lub mrożonej wołowiny i wieprzowiny oraz przetworów spożywczych wytwarzanych na bazie tych produktów, pt. „Tradycja, jakość i europejski smak”. Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, korzystając ze wsparcia finansowego z Komisji Europejskiej oraz Rzeczpospolitej Polskiej, na 100 metrowym stoisku zaprezentowała i zainteresowała potencjalnych klientów mięsem wołowym i wieprzowym pochodzącym z Unii Europejskiej.
W działaniach targowych i okołotargowych udział wzięli między innymi: Pan Marek Sawicki Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Rzeczpospolitej Polskiej, Pan Krzysztof Majka Ambasador Rzeczpospolitej Polskiej w Republice Korei Pan Andrzej Łuszczewski p.o. Prezesa Agencji Rynku Rolnego oraz Pan Wiesław Różański Prezes Zarządu Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.
Wysoko ocenione stoisko targowe oraz inne zakrojone na szeroką skalę działania realizowane w ramach kampanii „Tradycja, jakość i europejski smak” mają za zadanie promować mięso wieprzowe i wołowe oraz produkty wytwarzane na ich bazie pochodzące od unijnych producentów.
Dla gości odwiedzających stoisko przygotowano szeroki zestaw publikacji i materiałów informacyjnych: katalogów, broszur, ulotek. Służą one jako źródło wiedzy o europejskiej produkcji mięsa, poczynając od warunków hodowli zwierząt, poprzez standardy produkcji, po wszelkie aspekty, w tym praktykę certyfikowania produkcji, zapewniające bezpieczeństwo żywności, pochodzącej z Unii Europejskiej.
Więcej informacji na stronie www.europeanmeat.eu
Źródło Agencja Rynku Rolnego http://arr.gov.pl/