„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”

Informacje Prasowe

„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”    W ostatni czwartek listopada w Zamku Arcybiskupów Gnieźnieńskich w Uniejowie odbyła się konferencja „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka” zorganizowana przez Polską Izbę Mleka w ramach projektu „Porozmawiajmy o mleku” finansowanego z Funduszu Promocji Mleka, skierowana do pracowników samorządów, dietetyków, osób odpowiedzialnych [więcej...]

„Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”

Informacje Prasowe

 „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka”Polska Izba Mleka zaprasza na konferencję pt. „Nabiał jako źródło składników odżywczych w diecie człowieka” w dniu 29.11.2018r w godz. 11.00 - 12.00 w ramach projektu „Porozmawiajmy o mleku” finansowanego z Funduszu Promocji Mleka, która odbędzie się w Zamku Arcybiskupów Gnieźnieńskich ul. Zamkowa 2 w Uniejowie , skierowaną do pracowników samorządów, dietetyków, [więcej...]

Płynne żywienie to niższe koszty

Informacje Prasowe

Płynne żywienie to niższe kosztyHodowcy z całego świata od lat dostrzegają zalety płynnego żywienia. Świadczy o tym, chociażby wielkość rynku pasz płynnych w USA – prognozy wskazują, że do 2024 r. będzie to aż 155 mln ton. W Polsce żywienie płynne wciąż nie jest tak powszechne, jak np. u naszych zachodnich sąsiadów. Liczby mówią jednak same za siebie. Pasze te są coraz bardziej popularne ze względu na niższe koszty oraz możliwości [więcej...]

Dokarmianie dolistne zbóż

Porady Rolnicze

Dokarmianie dolistne zbóż  Newralgicznym momentem w rozwoju zbóż jest faza liścia flagowego i początek kłoszenia. Odżywienie plantacji w tym momencie bezpośrednio przekłada się na wysokość plonu, przede wszystkim na masę tysiąca ziaren i podniesienie parametrów handlowych. Dokarmianie zbóż w początkowym okresie strzelania w źdźbło ma na celu intensyfikację przyrostu biomasy oraz stworzenie warunków do dobrego rozwoju [więcej...]

Szkolenie pn: „Mała gastronomia na obszarach wiejskich”.

Aktualności Rolnicze

Szkolenie pn: „Mała gastronomia na obszarach wiejskich”. Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie organizuje w dniach 18–19 czerwca 2018 r. szkolenie na temat: "Mała gastronomia na obszarach wiejskich". Szkolenie adresowane jest do doradców zatrudnionych w ośrodkach doradztwa rolniczego oraz pracowników izb rolniczych. Celem szkolenia jest przekazanie wiedzy ogólnej z zakresu podejmowania działalności gastronomicznej na obszarach [więcej...]

Szkolenie pn. "Planowanie Rozwoju Gospodarstwa"

Aktualności Rolnicze

Szkolenie pn. Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie organizuje w dniach 26-28.06.2018 r., szkolenie pn. "Planowanie Rozwoju Gospodarstwa". Szkolenie jest skierowane do doradców państwowych i prywatnych jednostek doradczych. Głównym celem szkolenia jest nabycie wiedzy i umiejętności w zakresie sporządzania analizy ekonomicznej oraz opracowania planu rozwoju gospodarstw rolnego, który jest [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »