Jakość handlowa jaj

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa jajW marcu i kwietniu 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej jaj. Objęto nią 66 podmiotów zajmujących się sortowaniem, znakowaniem i pakowaniem jaj.   Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 125 partii. Z uwagi na uszkodzenia skorup (przekraczające dopuszczalną tolerancję 5%) zakwestionowano 2 partie (1,6%). Klasy [więcej...]

Jakość handlowa piwa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa piwa Jakość handlowa piwa W I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej piwa, którą objęto 46 producentów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 32 partie. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano w 79 partiach, z czego 12 zakwestionowano (15,2%). Stwierdzone [więcej...]

Jakość handlowa przetworów zbożowych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa przetworów zbożowych Jakość handlowa przetworów zbożowych W IV kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej przetworów zbożowych. Objęto nią 88 producentów mąk, kasz i płatków zbożowych. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 139 partii. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne [więcej...]

Raport nr 15 - nowe zagrożenia fitosanitarne dla Polski

Aktualności Rolnicze

Raport nr 15 - nowe zagrożenia fitosanitarne dla Polski Uszkodzenia... Uszkodzenia... Dwa osobniki... Uszkodzenia liści... Dynia silnie... Powierzchnia... Górna strona liścia... Roślina aloesu... Nimfy i osobniki... Osobniki czerwców... Objawy porażenia... Objawy porażenia... 1. Neoscytalidium dimidiatum (Penzig) Crous [więcej...]

Jakość handlowa miodu

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa miodu Jakość handlowa miodu W III kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej miodu. Objęto nią 55 podmiotów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 60 partii. Z uwagi na nietypowy smak i zapach oraz niewłaściwą barwę i konsystencję zakwestionowano 4 partie (6,7%). Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano [więcej...]

Jakość handlowa kawy

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa kawy Jakość handlowa kawy W III kwartale 2019 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej kawy (w tym głównie kawy palonej mielonej oraz kawy rozpuszczalnej). Objęto nią 35 podmiotów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 31 partii. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »