shiuz__750 x 100 px_1

Bezpieczeństwo żywności w detalu – wytyczne KE

Aktualności Rolnicze

Bezpieczeństwo żywności w detalu – wytyczne KEKomisja Europejska opublikowała zawiadomienie zawierające wytyczne w sprawie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności na potrzeby działalności detalicznej w sektorze spożywczym, w tym darowizn żywności (2020/C 199/01). Celem tych wytycznych jest ułatwienie i harmonizacja wdrażania wymogów UE dotyczących zarządzania bezpieczeństwem żywności ze szczególnym uwzględnieniem analizy zagrożeń (w [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejSukces projektu „Demokratyzacja bio” – dzięki grantowi Fundacji Carrefour zwiększa się asortyment produktów ekologicznych

Informacje Prasowe

Sukces projektu „Demokratyzacja bio” – dzięki grantowi Fundacji Carrefour zwiększa się asortyment produktów ekologicznychPonad 1800 ton wyprodukowanych warzyw ekologicznych, wzrost produkcji nawet o 200% oraz wprowadzenie uprawy ponad 20 nowych gatunków warzyw ekologicznych to tylko niektóre efekty ogólnopolskiego projektu „Demokratyzacja bio”, realizowanego z grantu Fundacji Carrefour. Projekt to odpowiedź na założenia planu transformacji żywieniowej i realne wsparcie dla polskich rolników oraz konsumentów oczekujących [więcej...]

Charytatywnie z okazji 15 lat PROCAM

Informacje Prasowe

Charytatywnie z okazji 15 lat PROCAM  Pracownicy PROCAM uczcili 15. rocznicę powstania firmy podczas wspólnego spotkania w Serocku, które odbyło się pod hasłem „Od 15 lat wdrażamy najlepsze rozwiązania dla rolnictwa”. W trakcie dwudniowego wydarzenia, oprócz wspomnieniowej konferencji, nie zabrakło wspólnych aktywności sportowych połączonych z akcją charytatywną. Wydarzeniu przyświecał szczytny cel, którym było zebranie [więcej...]

Carrefour podpisał 15 kontraktów farmerskich

Informacje Prasowe

Carrefour podpisał 15 kontraktów farmerskich  Carrefour Polska kontynuuje rozwój nowego modelu współpracy z polskimi producentami warzyw i owoców – z początkiem kwietnia sieć podpisała łącznie 15 kontraktów farmerskich. Rozwój bliskiej współpracy z polskimi dostawcami to ważny element realizowanej strategii transformacji żywieniowej, a także gwarancja wysokiej jakości lokalnych produktów dla klientów sieci. [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejRolnicy dowiedzą się jak zostać eko

Informacje Prasowe

Rolnicy dowiedzą się jak zostać eko W ramach projektu „Go Agri Bio”, realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny, przygotowany został portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl, który stanowi kompendium wiedzy na temat procesu konwersji. Działania w ramach tej inicjatywy finansowane są z grantu Fundacji Carrefour.   Portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl stanowi bazę wiedzy zarówno dla rolników w procesie konwersji, jak i dla tych, którzy [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejCarrefour rozwija ofertę bio i wprowadza ofertę wege dla… zwierząt!

Informacje Prasowe

Carrefour rozwija ofertę bio i wprowadza ofertę wege dla… zwierząt! Z myślą o konsumentach, którzy dbają o to, co jedzą ich pupile, Carrefour Polska – jako jedna z pierwszych sieci handlowych - rozwija ofertę ekologicznych karm dla zwierząt, wprowadzając nowe bio produkty dla czworonogów. W asortymencie wybranych sklepów Carrefour są również karmy pochodzenia roślinnego przeznaczone dla zwierząt z wrażliwością pokarmową lub alergiami. Upowszechnianie produktów [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »