Psycholog wyjaśnia, dlaczego nie jemy wystarczającej ilości owoców i warzyw.

Informacje Prasowe

Psycholog wyjaśnia, dlaczego nie jemy wystarczającej ilości owoców i warzyw.     Jak powszechnie wiadomo, spożywanie owoców i warzyw może w znaczący sposób wpłynąć na poprawę naszego zdrowia. Zwiększenie świadomości dotyczącej prawidłowego odżywania, a także upowszechnianie wiedzy na temat prozdrowotnych właściwości warzyw i owoców są efektem wielu programów i akcji informacyjno-edukacyjnych w zakresie zdrowia i żywienia. Jednak pomimo tak licznych [więcej...]

Polskie specjały z lasu i z zagrody w Podstolicach

Aktualności Rolnicze

Polskie specjały z lasu i z zagrody w Podstolicach  Ostatnia z cyklu impreza pod nazwą „Polskie specjały z lasu i z zagrody – jakość i bezpieczeństwo” finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego odbyła się 1 września podczas Dożynek Gminno-Powiatowych w Podstolicach. Upalna pogoda i skwar nie odstraszyła jednak odwiedzających, którzy przybyli z okolicznych miast i miasteczek, ale także i z Wągrowca, Piły, Rogoźna i Obornik. Dla gości [więcej...]

Apetyt na polskie – nowa odsłona programu 5 porcji warzyw, owoców lub soku

Informacje Prasowe

Apetyt na polskie – nowa odsłona programu 5 porcji warzyw, owoców lub soku Wystartowała IX edycja kampanii edukacyjno-informacyjnej „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Nowa edycja ma na celu pokazanie bliskości i dostępności polskich warzyw, owoców i przetworów oraz ziemniaków i grzybów, a także rozbudzenie apetytu na polskie produkty rolne. W ramach działań realizowana będzie szeroka kampania PR oraz influencer marketingu, jak również powstanie serwis [więcej...]

Program dla Szkół – podsumowanie

Aktualności Rolnicze

Program dla Szkół – podsumowanieZ „Programu dla szkół” skorzystało dotychczas ponad 1,8 mln dzieci ze szkół podstawowych, które spożyły 448 mln porcji (235 porcji mln owocowo-warzywnych i 213 mln porcji mlecznych). Na program wydatkowano łącznie 345 mln zł (231,9 mln zł to wydatki za rok szkolny 2017/2018, 113,1 mln zł to wydatki za rok szkolny 2018/2019 do dn. 30.04.2019 r.). W ramach programu realizowane są również działania [więcej...]

KOLOROWO I ZDROWO NA TARGACH WORLDFOOD

Informacje Prasowe

KOLOROWO I ZDROWO NA TARGACH WORLDFOOD    Polska jest istotnym producentem warzyw i owoców w skali Europy. Uprawa oraz przetwórstwo jest bardzo ważnym segmentem w branży rolno – spożywczej. Znajdujemy się na zaszczytnym szóstym miejscu, jako jeden z największych producentów owoców i warzyw w UE oraz zajmujemy czołowe miejsce w produkcji przetworów owocowo – warzywnych.   Łączna produkcja soków [więcej...]

Program dla szkół

Aktualności Rolnicze

Program dla szkół    Zapraszamy szkoły podstawowe oraz dostawców do udziału w Programie dla szkół w II semestrze roku szkolnego 2017/2018 Program dla szkół Zapraszamy wszystkie zainteresowane szkoły podstawowe oraz dostawców do wzięcia udziału w Programie dla szkół w II semestrze roku szkolnego 2017/2018. Program ma na celu promowanie wśród uczniów zdrowej diety poprzez udostępnianie [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »