Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?

Porady Rolnicze

Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw w szklarni?  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Kontrolowane warunki „atmosferyczne”, walka ze szkodnikami przy pomocy ich naturalnych wrogów, ochrona przed zanieczyszczeniami drogowymi - to tylko niektóre zalety uprawy w szklarni. Poznaj je wszystkie! Przekonaj się także, w czym tkwi sekret doskonałego smaku polskich truskawek. Co trzeba wiedzieć o uprawie owoców i warzyw [więcej...]

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej

Informacje Prasowe

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Znamy już nazwiska kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności podczas konkursu organizowanego w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Wydarzenie, którego pomysłodawcą jest Wiesław Bober, odbędzie się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach. Celem spotkania jest propagowanie gęsiny [więcej...]

Polska żywność w centrum uwagi

Informacje Prasowe

Polska żywność w centrum uwagi  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy obchodzić już po raz 5. O rodzimych artykułach spożywczych będzie głośno także za sprawą Plebiscytu „KUCHNIA Polska [więcej...]

Szanse i wyzwania pszczelarstwa w Polsce

Aktualności Rolnicze

Szanse i wyzwania pszczelarstwa w Polsce 23 kwietnia odbyła się III Ogólnopolska Konferencja „Szanse i wyzwania pszczelarstwa w Polsce” zorganizowana przez Fundację Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego. Wzięli w niej udział pszczelarze z całej Polski, naukowcy zajmujący się tematyką pszczół oraz przedstawiciele organów państwowych. Była to okazja do wymiany [więcej...]

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Eksperci sprawdzili jakość polskiej żywności

Informacje Prasowe

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” - Eksperci sprawdzili jakość polskiej żywności    Ponad 130 produktów z oferty 63 firm ocenili specjaliści z branży spożywczej podczas XXI atestacji żywności zorganizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. O zdobycie godła jakości starali się producenci niemal z całej Polski. Audyt miał miejsce 27 lipca br. w Czeladzi. 27 lipca br. w Czeladzi odbyła się certyfikacja artykułów spożywczych zorganizowana [więcej...]

Zaproszenie do rozmów

Aktualności Rolnicze

Zaproszenie do rozmówMinisterstwo rolnictwa podtrzymuje swoją wolę prowadzenia rozmów z organizacjami rolniczymi i związkami zawodowymi. Taki dialog trwa od 11 lutego w 7 zespołach roboczych, których zadaniem jest wypracowanie mechanizmów rozwiązujących problemy rolników. Naszym zdaniem jest to najlepsza i jedyna metoda prowadzenia rozmów.  Namiot na warszawskim trawniku nie jest miejscem do prowadzenia poważnych negocjacji. [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »