Aktualności
Obwarzanek krakowski (ChOG) – czyli chrupanie na okrągło
28-08-2023
Mąka pszenna (możliwe jest stosowanie do 30 proc. mąki żytniej), tłuszcz, cukier, drożdże, szczypta soli i odrobina wody – ta prosta receptura to przepis na stworzenie kulinarnej wizytówki Krakowa – obwarzanka krakowskiego, który jest wpisany do oficjalnego, unijnego rejestru produktów regionalnych i dlatego może się posługiwać znakiem Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG).
Doświadczenie i umiejętności małopolskich piekarzy już od XIV wieku ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo