STANOWISKO LUBUSKIEGO FORUM ROLNICZEGO

W dniu 14 sierpnia br. odbyło się posiedzenie Lubuskiego Forum Rolniczego. W zebraniu wzięli udział przedstawiciele związków i organizacji zrzeszonych w Forum w osobach: Władysław Piasecki, Alfred Kałużny, Andrzej Kuziemski, Stanisław Madej i Stanisław Myśliwiec LIR, Zdzisław Janczałek LWZRKiOR w Zielonej Górze, Alicja Pachut LZHB w Zielonej Górze, Zygmunt Jodko Lubuski Związek Rolników, Feliks Kijak LWZRKiOR w Gorzowie Wlkp., Henryk Ostrowski ZZR „Samoobrona”, Beata Włodarczyk Lewandowska Zrzeszenie Rolników i Producentów „Indyk Lubuski”. Uczestnicy Forum wypracowali stanowisko skierowane do Premiera Donalda Tuska wskazujące propozycje złagodzenia skutków ASF oraz embarga na produkty rolne.

Galeria zdjęć ze spotkania i pismo do Premiera Tuska:

DSC 0213 150x150