shiuz__750 x 100 px_1

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo (52233)

-> Prasa, książki i poradniki -> Rolnictwo -> Hodowla


NAZWA: Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo
OPIS:

Troska o zdrowie człowieka, konsumenta produktów pochodzenia zwierzęcego i o dobrostan zwierząt wymagają ciągłego monitorowania wartości pokarmowej i jakości pasz oraz dodatków paszowych, a także doskonalenia systemu zapewniania ich bezpieczeństwa. Pasze i dodatki paszowe są niezbędne do zaspokajania potrzeb pokarmowych zwierząt, wpływają na wydajność i zdrowotność, a także na cechy użytkowe zwierząt oraz na jakość pozyskiwanych produktów pochodzenia zwierzęcego (mleko, mięso, jaja). W książce omówiono m.in.: · wartości pokarmowe różnych materiałów paszowych - pojedynczych pasz, jak i mieszanek treściwych, koncentratów białkowych, a także różnych dodatków paszowych stosowanych w żywieniu zwierząt, · sposoby ich pozyskiwania, · metody konserwacji i przetwarzania, · obecność w nich substancji antyodżywczych i ich oddziaływanie na zdrowie zwierząt, · związki chemiczne i preparaty biotechnologiczne, które mogą być pomocne w efektywnej produkcji zwierzęcej zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności, · zagadnienia wynikające z najnowszych zmian przepisów Unii Europejskiej dotyczących pasz i uwarunkowań prawnych, higieny pasz, nadzoru weterynaryjnego nad produkcją pasz, · nowością jest również rozdział poświęcony paszom pochodzącym z roślin genetycznie modyfikowanych. Temat ten jest szczególnie ważny, gdyż wyjaśnia problem produkcji bezpiecznej żywności dla człowieka. Podręcznik jest adresowany przede wszystkim do studentów: biologii i hodowli zwierząt, biotechnologii, medycyny weterynaryjnej, wydziałów rolniczych, zootechnicznych. Pomocny również dla pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, producentów pasz i dodatków paszowych, hodowców zwierząt gospodarskich i towarzyszących. Może też zainteresować hobbystów i miłośników różnych gatunków zwierząt domowych, a także nas samych, jako konsumentów.

  • Format: 16.8x23.8cm
  • ISBN: 9788301174019
  • Objętość: 440
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Jamroz Dorota
  • Rok wydania: 2017
  • Rok wydania: 2013
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

PRODUCENT: Wydawnictwo Naukowe PWN
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
EAN: 9788301174019

Cena: 61.95 BRUTTO
                         


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo (ID: 52233) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo (ID: 52233) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
52233
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo (ID: 52233) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
61.95 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 63
zwierząt Żywienie paszoznawstwo Paszoznawstwo zwierząt, także różnych dodatków bezpiecznej produkcji również paszowych, wartości paszowych zwierzęcego wydania: pochodzenia produktów Wydawnictwo Naukowe zdrowie przede człowieka. Podręcznik adresowany hodowli wszystkim studentów: biologii problem higieny biotechnologii, żywności produkcją wyjaśnia ważny, szczególnie nadzoru genetycznie roślin pochodzącym paszom poświęcony rozdział medycyny nowością weterynaryjnego modyfikowanych. ośrodków weterynaryjnej, domowych, DOSTĘPNOŚĆ: PRODUCENT: Wydawca: Dorota Jamroz Redakcja: Miękka Oprawa: Objętość: 16.8x23.8cm Format: konsumentów. samych, gatunków wydziałów miłośników hobbystów zainteresować towarzyszących. gospodarskich hodowców producentów rolniczego, doradztwa uwarunkowań pracowników Pomocny zootechnicznych. rolniczych, prawnych, pozyskanie dotyczących paszowe książce jaja). mięso, (mleko, pozyskiwanych jakość użytkowe zdrowotność, wydajność wpływają pokarmowych potrzeb zaspokajania niezbędne dodatki m.in.: bezpieczeństwa. zapewniania systemu doskonalenia jakości pokarmowej monitorowania ciągłego wymagają dobrostan konsumenta człowieka, Troska NAZWA: omówiono pokarmowe Europejskiej oddziaływanie przepisów najnowszych wynikające zagadnienia żywności, zapewniającej zwierzęcej efektywnej pomocne które biotechnologiczne, preparaty chemiczne związki antyodżywczych materiałów substancji obecność przetwarzania, konserwacji metody pozyskiwania, sposoby żywieniu stosowanych białkowych, koncentratów treściwych, mieszanek pojedynczych SZCZEGÓŁY

Wyszukaj Produkt

*

52267ml milk

5f069657352c3 Zywienie zwierzat i paszoznawstwo Tom 3 Paszoznawstwo [1277] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »