Zakwas Technologia w piekarni (44311)
-> Prasa, książki i poradniki -> Przemysł-Przetwórstwo
NAZWA: Zakwas Technologia w piekarni
OPIS:
Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.
- Format: 15.5x24.0cm
- ISBN: 9788301182991
- Objętość: 408
- Oprawa: Twarda
- Redakcja: Brandt Markus, Ganzle Michael
- Rok wydania: 2015
- Tłumacze: Błaszczak Agnieszka
- Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
PRODUCENT: Wydawnictwo Naukowe PWN
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
EAN: 9788301182991
Cena: 96.12 BRUTTO
Koszt transportu: »
KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
02-796 Warszawa
ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »
Zobacz również:
- Chłodnictwo | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Technologia przetwórstwa mięsa | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Enzymy w technologii spożywczej | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Bydło domowe | Bazar Rolny - NOWE produkty rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »