Wielka encyklopedia kuchni polskiej (44835)

-> Prasa, książki i poradniki -> Kuchnia regionalna

Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji - dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki. Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać - o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jak i dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych własnych upodobań kulinarnych.

  • Autorzy: Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona, Drewniak Mirosław
  • Format: 24.0x33.0cm
  • ISBN: 9788363559564
  • Objętość: 608
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2012
  • Wydawca: Dragon

SZCZEGÓŁY :

DOSTĘPNOŚĆ: dostępny
Waga:
Producent: Dragon
EAN: 9788363559564
Kod_producenta: 59474801444KS
ID sklep: 867

Cena: 89.73 BRUTTO
                         
cart
Zamów produkt
chat
Zadaj pytanie
targuj cene
Targuj cenę


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Wielka encyklopedia kuchni polskiej (ID: 44835) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Wielka encyklopedia kuchni polskiej (ID: 44835) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
44835
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Wielka encyklopedia kuchni polskiej (ID: 44835) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
89.73 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 18
kuchni encyklopedia polskiej Wielka 59474801444KSID pierniki, sosów, mięs, znakomitych Słyniemy dłuższa. znacznie podniebienia, polskie podbijających przysmaków, rodzimych makowce... mazurki, schabowy, przyrządzanych żurek, barszcz, kapuśniak, bigos, kluski, Pierogi, modyfikowane. twórczo często receptury, współczesne, zarówno świadczą aromatów pasztetów sposobów. 9788363559564Kod_producenta: Mirosław DragonEAN: Producent: dostępny DOSTĘPNOŚĆ: SZCZEGÓŁY Dragon Wydawca: wydania: Twarda Oprawa: Objętość: 24.0x33.0cm Format: Drewniak dawniej, Iwona, Czarkowska Jolanta, Autorzy: kulinarnych. upodobań własnych naszych dostosowując świata, innych przepisy sięgamy smaków chętnie zachwalać bogactwie ciasto potrawy tradycyjne Znajdziesz znajomych. rodzinę zaskoczysz którym kulinarnej, sztuki dzieło okazji specjalnej ucztę, grillową niedzielne kaszy, obiad, smaczny pożywny szybki przygotujesz Według święta. dzień wykorzystywania przepisów współczesnych tradycyjnych skarbnica Wielka mąki, grzybów, nikomu domowe trzeba Polskiej ręki. zasięgu zawsze którą książce, jednej Wszystko nalewki. pasztety, wędliny, pieczywo, przetwory, kuchnią: mięsa swojską kojarzących smakołyków zabrakło dzieci. także desery, znakomite przystawki, apetyt zaostrzające surówki, sałatki, kolorowe sklep:

Wyszukaj Produkt

*

44869ml milk

5b3c7d9eb5c53 Wielka encyklopedia kuchni polskiej [902] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »