Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa (44679)

-> Prasa, książki i poradniki -> Przemysł-Przetwórstwo


NAZWA: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
OPIS:

Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt. Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa. W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w Unii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.

  • Format: 16.5x24.0cm
  • ISBN: 9788309010470
  • Objętość: 574
  • Oprawa: Twarda
  • Redakcja: Litwińczuk Zygmunt
  • Rok wydania: 2012
  • Wydawca: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

PRODUCENT: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
EAN: 9788309010470

Cena: 68 BRUTTO
                         


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa (ID: 44679) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa (ID: 44679) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
44679
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa (ID: 44679) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
68 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 254
surowców Towaroznawstwo produktów zwierzęcych podstawami przetwórstwa produkty żywności. Leśne Polski technologia książce zostały towaroznawstwo, Powszechne wykorzystywane Wydawnictwo Rolnicze rozporządzenia zasady, obowiązujące wynikające ocenie aktualnie omówiono podano Europejskiej. obecności podręcznik problemy także doświadczenia, wykorzystującym zagadnień przedstawieniem pierwszym wszystkich Niniejszy pierzu. wełnie kończąc skóry, pszczele, towaroznawczej oceną zwierzęcych, Twarda nieaktualne informacje. Format: 16.5x24.0cm Objętość: Oprawa: Redakcja: związku Litwińczuk Zygmunt wydania: Wydawca: PRODUCENT: DOSTĘPNOŚĆ: znajdować Europejskiej podstawowe zasady technologie przetwórstwie, uzyskiwane żywnościowe poprzez towaroznawczą pakowania akcesją znakowania Pozycje zakresu, dostępne bibliotekach, opracowane mięso, pozyskiwane mleka, ocenić surowca, wpływa produkt uzyskany surowca końcowy warunkują produkt. Podręcznik przeznaczony studentów uczelni rolniczych jakość czynniki głównej bardzo NAZWA: Podręcznik kompleksowym opracowaniem łączącym sposób trafny, konsumentowi, wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo dając pełny ekonomicznych, mierze poczynając przetwórstwa. zawodu kontakt różnego surowcami zwierzęcymi produktami omówione którzy wszystkie surowce zwierząt gospodarskich, drobiu pszczół, wykonywania celnej, kierunków Znajdzie żywności żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo również obsługi odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych surowcowych SZCZEGÓŁY

Wyszukaj Produkt

*

44713ml milk

5c46e8b6c8573 Towaroznawstwo surowcow i produktow zwierzecych z podstawami przetworstwa [668] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »