shiuz__750 x 100 px_1

Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia (53425)

-> Prasa, książki i poradniki -> Podręczniki


NAZWA: Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia
OPIS:
Podstawowe wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Podręcznik jest próbą usystematyzowania podstawowych wiadomości na temat zagadnień związanych z opakowaniami i pakowaniem. Starano się w nim przedstawić złożoność procesu doboru i oceny opakowań, w szczególności przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Poszczególne rozdziały obejmują zagadnienia, począwszy od ogólnych definicji opakowań i ich roli w procesie dostarczania produktów od producenta do konsumenta końcowego. Rola ta sprowadza się do konieczności spełniania bardzo różnych funkcji przez opakowania. Jedną z ważniejszych umiejętności jest prawidłowy dobór opakowań do produktów, jak również możliwość właściwej oceny prawidłowości zapakowania towarów. Wymaga to znajomości właściwości materiałów opakowaniowych w szerokim znaczeniu i pakowanych produktów, rozwiązań w zakresie konstrukcji opakowań jednostkowych, zbiorczych i transportowych oraz wiedzy z zakresu warunków, w jakich produkt i opakowanie mogą znaleźć się w drodze od producenta do odbiorcy końcowego (transport, magazynowanie itp.). Ważna jest również znajomość sposobów sprzedaży (marketing) oraz potrzeb nabywcy-konsumenta.

W kolejnych rozdziałach omówiono cechy podstawowych materiałów opakowaniowych i opakowań z nich wytworzonych, sposoby projektowania, znakowania i pakowania opakowań. Scharakteryzowano również wymagania stawiane opakowaniom jednostkowym, zbiorczym i transportowym. Omówiono także zagadnienia związane z towaroznawczą oceną różnych opakowań rynkowych. Poszczególne rozdziały kończą się opisem ćwiczeń, które pozwalają studiującym na uzyskanie umiejętności w omawianym zakresie.

Ideą przewodnią tej pracy jest umożliwienie uzyskania umiejętności i wiedzy w zakresie opakowalnictwa produktów spożywczych.

Treści opracowania są zgodne z wymaganiami Krajowych Ram Kwalifikacyjnych przewidzianych dla studiów I stopnia - inżynierskich realizowanych na kierunkach: technologia żywności i żywienie człowieka, towaroznawstwo, bezpieczeństwo żywności lub pokrewnych. Opracowanie to może być przydatne także dla pracowników inżynieryjno-technicznych, przedsiębiorstw produkujących opakowania i żywność.

 

  • Autor: pod redakcją Krzysztofa Leszczyńskiego i Anny Żbikowskiej
  • Rok wydania: 2016
  • Liczba stron : 212
  • Oprawa: miękka,
  • Wymiary: 170 x 240 mm

PRODUCENT: Wydawnictwo SGGW
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
ISBN: 9788375836592

Cena: 28 BRUTTO
                         


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia (ID: 53425) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia (ID: 53425) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
53425
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Opakowania i pakowanie żywności. Wybrane zagadnienia (ID: 53425) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
28 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 9
opakowań zagadnienia pakowanie Opakowania żywności. Wybrane również umiejętności podstawowych opakowaniowych materiałów żywności wiedzy produktów, różnych producenta produktów także rozdziały Poszczególne zakresie żywnością. zagadnień przedstawić pakowaniem. opakowaniami złożoność procesu doboru związanych Starano przeznaczonych wiadomości opakowań, szczególności kontaktu uzyskania Kwalifikacyjnych opakowalnictwa jednostkowym, Krajowych spożywczych. wymaganiami opracowania umożliwienie zgodne Treści uzyskanie przewodnią przewidzianych transportowym. Omówiono związane towaroznawczą oceną rynkowych. kończą zakresie. opakowaniom ćwiczeń, które pozwalają studiującym zbiorczym omawianym opisem pokrewnych. studiów Liczba Autor: pod redakcją Krzysztofa Leszczyńskiego Żbikowskiej wydania: 2016 : 212 żywność. Oprawa: miękka, Wymiary: PRODUCENT: Wydawnictwo DOSTĘPNOŚĆ: SZCZEGÓŁY   opakowania stopnia towaroznawstwo, inżynierskich realizowanych kierunkach: technologia żywienie człowieka, bezpieczeństwo produkujących wymagania Opracowanie przydatne pracowników inżynieryjno-technicznych, przedsiębiorstw stawiane Ważna Scharakteryzowano spełniania znajomości Wymaga towarów. zapakowania prawidłowości właściwej możliwość dobór prawidłowy ważniejszych Jedną opakowania. funkcji bardzo konieczności szerokim zagadnienia, NAZWA: Podstawowe Podręcznik próbą usystematyzowania obejmują począwszy sprowadza ogólnych definicji procesie dostarczania konsumenta końcowego. właściwości znaczeniu opakowań. itp.). pakowania znakowania projektowania, sposoby wytworzonych, omówiono rozdziałach kolejnych nabywcy-konsumenta. potrzeb (marketing) sprzedaży sposobów znajomość magazynowanie pakowanych warunków, rozwiązań konstrukcji jednostkowych, zbiorczych transportowych zakresu jakich (transport, produkt opakowanie znaleźć drodze odbiorcy końcowego

Wyszukaj Produkt

*

53459ml milk

5f58536569e6c Opakowania i pakowanie zywnosci Wybrane zagadnienia [1411] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »