Chemia żywności Tom 1 (44344)

-> Prasa, książki i poradniki -> Przemysł-Przetwórstwo


NAZWA: Chemia żywności Tom 1
OPIS:

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: - zakres i rolę chemii żywności; - budowę surowców i produktów żywnościowych; - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; - interakcje składników żywności; - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

  • Autorzy: Praca zbiorowa
  • Format: 16.5x23.5cm
  • ISBN: 9788301196257
  • Objętość: 458
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
  • Rok wydania: 2017
  • Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN

PRODUCENT: Wydawnictwo Naukowe PWN
DOSTĘPNOŚĆ:
SZCZEGÓŁY :
EAN: 9788301196257

Cena: 96.12 BRUTTO
                         
cart
Zamów produkt
chat
Zadaj pytanie
targuj cene
Targuj cenę


Koszt transportu: »
Produkt Sprzedaje

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl
X

KsiegarniaRolnicza.pl

KsiegarniaRolnicza.pl

Email: biuro@ksiegarniarolnicza.pl

Tel: 22 258-55-69
Adres: Dembego 30/32,
02-796 Warszawa



ZOBACZ NASZE
POZOSTAŁE PRODUKTY »


Tytuł
Targowanie dotyczy artykułu: Chemia żywności Tom 1 (ID: 44344) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Twoja propozycja cenowa:
Tytuł
Pytanie dotyczy produktu: Chemia żywności Tom 1 (ID: 44344) // NowoczesnaFarma.pl
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
Pytanie:
ID Produktu:
44344
*
Tytuł:
Zamówienie dotyczy produktu: Chemia żywności Tom 1 (ID: 44344) // NowoczesnaFarma.pl
*
Imię i Nazwisko/Nazwa Firmy:
*
E-mail:
Telefon:
*
cena:
96.12 BRUTTO
*
ilość:
*
Adres Wysyłki:
Dane do faktury:
*
Uwagi:
Faktura
Produkt wyświetlono: 166
żywności Chemia surowców zanieczyszczeń składników właściwości związków także dodatków żywnościowych produktów Wydawnictwo Naukowe żywności; - wydziałów studentów przeznaczona przemysłem. specjalistów, współpracy dydaktycznej doświadczenie mających przyrodniczych opracowana została żywności. Książka reologiczne uniwersytetach żywnościowej. politechnikach, Miękka DOSTĘPNOŚĆ: PRODUCENT: Wydawca: wydania: Staroszczyk Zdzisław Sikorski Redakcja: Oprawa: farmaceutycznych Objętość: 16.5x23.5cm Format: zbiorowa Autorzy: reakcje gospodarki pracowników ekonomicznych wpływające występowanie składniki zachodzących składników, wpływem również przetwarzania. Zajmuje przechowywania czasie produktach surowcach reakcjach zdrowotne chemicznych biochemicznych żywności, żywnościowych, składzie nauką Chemia NAZWA: bezpieczeństwo pozostałe interakcje sacharydów, smakowych; - zapachowych barwników naturalnych azotowych; - niebiałkowych białek lipidów, mineralnych, aspekty udział, żywnościowych; - budowę chemii zakres opisano: - żywności. W jakości SZCZEGÓŁY

Wyszukaj Produkt

*

44378ml milk

5c46e90e555ff Chemia zywnosci Tom 1 [298] 1200
 

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »